»» ««

Élő kutyákat használnak csalétekként a cápavadászok

Környezetvédelem

Eleven kutyákkal indulnak cápavadászatra az Indiai-óceánon a Franciaországhoz tartozó a Réunion szigetének halászai.

A szerencsétlen állatok pofájába és mancsaiba horgokat illesztenek, mielőtt sorra odaerősítenék őket a tengerben kifeszített hosszú drótra. Állatvédők most végre riadóztattak: A "30 millió barát" elnevezésű Alapítvány Brigitte Girardin asszonyhoz, a tengerentúli területek ügyeiért felelős miniszterhez - az internetre is feltett - petíciójában megpróbálta kieszközölni, hogy véget vessenek ennek a brutális hagyománynak.

A múlt hét végén Saine-Marie-nál egy fiú megint talált egy csaléteknek előkészített kis Royal Bourbon kutyakölyköt. Kiszabdította a horogból a sárga bundájú, nagy szemű, természeténél fogva békés kutyát és elvitte az állatorvoshoz. Családja kész befogadni az állatot. A legtöbb hasonló esetől azonban nem szereznek tudomást - mutatott rá az Alapítvány szóvivője. Többnyire nagyobb kutyákat használnak csalétekként. "Találtunk azonban már horogra fűzött hat hónapos kiscicát is" - jelentette ki Marie-Annick Chantrel, az Alapítvány alelnöke a La Réunionon olvasható internetes újságnak.

Akárcsak egész Franciaországban, La Réunion szigetén is hatályban vannak a francia állatvédelmi törvények. Aki kutyákat eleven csalétekként felhasznál, az akár két éves börtönbüntetéssel is sújtható. 2004 márciusban Saint-Paul-ban egy halászt három hónapi felfüggesztett elzárásra és 450 euró pénzbüntetésre ítéltek, mert több horgot helyzett el egy kutya bőrében. A gyakorlatban azonban alig ítéltek el halászokat ilyesmiért. Akit nem sikerül tetten érni, arra utólag nem lehet az állatkínzást rábizonyítani.

[ The Sun ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

John Gilmor wreck

Croatia (Hrvatska)

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajokcápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés