»» ««

130 delfin lett öngyilkos Tasmániában

Külföld

130 gömbfejű delfin sodródott ki a tengerből Tasmánia partjainál a múlt héten. Egyes feltételezések szerint a vízi emlősök rejtélyes öngyilkosságát a hadihajók hanglokátorai okozhatták, ugyanis a magas frekvenciájú jelzések összezavarták az állatok navigációs rendszerét.

130 szárazföldre sodródott gömbfejű delfin pusztult el a múlt héten Tasmánia partjainál, a Marian-öbölnél - írta a BBC. Környezetvédők szerint a haditengerészet hanglokátorai okozhatták a tömeges pusztulást, mert megzavarták az állatok navigációs rendszerét. A haditengerészet tagadja, hogy felelős lenne a bálnák pusztulásáért. Azt állítják: nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy összefüggés lenne a magas frekvenciájú hanglokátorokat használó hadihajók és az eltévedt delfinek között. 

Rosemary Gales tengerbiológus a BBC-nek elmondta, hogy nem ez az első ilyen eset ezen a partvidéken. Tavaly több tucat hosszú uszonyú gömbfejű delfin és palackorrú delfin pusztult el ugyanitt.

"A Marian-öbölnél sajnos nem először sodródtak partra gömbfejű delfinek. Szerencsére ez a fajta elég kicsi ahhoz, hogy viszonylag könnyű legyen őket megmenteni. Így legalább néhányukat vissza tudtuk juttatni a vízbe" - tette hozzá a tengerbiológus. Az elpusztult állatok tetemeit a partmenti homokba temették. 

[ origo ]

Kapcsolódó írás: Bálnales Tenerifén


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Um El Faroud Wreck

Malta

3/6 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésroncs merülésmesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés