»» ««

Mérgező cápák

Környezetvédelem

A közelmúltban beigazolódott a régi gyanú, miszerint a cápahús valóban mérgező.

Ezt a Sharkprojekt által elvégzett kutatás mutatta ki  a cápatermékekben lévő metil-higany származékokról. Már a német Tauchen búvármagazin júliusi száma is utalt a mérgező anyag valószínűsíthetően nagy koncentrációjának a jelenlétére a cápáhúsban.

A mainz-i egyetem vizsgálatának eredménye mindenesetre megrázó. A biológiai méreg 420 mikrogrammját mutatták ki egy 300 grammos kékcápa-steakben. Ez a mennyiség az EPA (Environmental Protection Agency) által megállapított annak a mennyiségnek a hatvanszorosa, amelyet egy 70 kilós ember naponta elfogyaszthatna. Az ennél nagyobb  dózisnak hosszú távon komoly egészségügyi következményei lehetnek. 
Hogy ezek a következmények pontosan melyek, hogyan hat ez a méreg és mi a szakértők véleménye, a Tauchen magazin egyéb számai taglalják, illetve a következő címen olvashatjátok: http://www.sharkproject.org

A fenti információkat olvasónk, fokszy osztotta meg velünk, de más forrásból is aggasztó hírek jutottak el hozzánk. Daphne Zuniga, az ismert amerikai színésznő a szokásos diéták közül azt a választotta, ami a sok hal fogyasztására épül. Egy idő folyamatosan rossz közérzet gyötörte, fejfájásokra panaszkodott és memóriája is romlani kezdett. Mint kiderült, gyakorlatilag higanymérgezést szenvedett, amely után hosszú kezelésre szorult. Ehhez kapcsolódó hír az is, hogy az amerikai Safeway áruházlánc a jövőben figyelmeztető felirattal látja el a halaspultokat, amivel felhívja a vásárlók, azon belül is elsősorban a gyermekek és terhes nők figyelmét arra, hogy a halakból és más állatokból származó higanybevitel káros lehet a szervezetükre.

[ Tauchen, Underwatertimes ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Safaga Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyegyéb tengeri emlős teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés