»» ««

Megjelent a 2005 okt-nov Submarine

(Hirdetés)

Megjelent és az előfizetőknek postázásra került a SUBMARINE Búvármagazin legfrissebb száma. Ízelítőként a főszerkesztő lapindító cikkét és a tartalomjegyzéket közöljük.

SUBMARINE Búvármagazin VI. évfolyam 5. (25.) szám
(2005 október-november)

Kedves Submarine Olvasó!

Az ősz többek között a szüret időszaka is, így természetesen én is puttonyt kaptam a hátamra, hogy egy baráti társasággal betakarítsuk a hegyek remek gyümölcsét. A fárasztó, de élvezetes munka után jól megérdemelt ebédünket kanalazgattuk, amikor arra lettem figyelmes, hogy a másik asztalnál valaki harsányan meséli egyiptomi merülési élményeit.
Később, mikor közelebb keveredtünk egymáshoz, szolídan érdeklődtem, hogy ismeri-e a Submarine-t. Természetesen "inkognitóban" maradtam. "Hogyne, persze, marha jó! Mindig elolvasom. A klubban mindenkinek jár a lap." Kicsit szkeptikusan tovább érdeklődtem - nagyjából ismerve a kisváros előfizetőinek számát --, így kisvártatva búvárbarátunk beavatott a sejtelmes titokba: “Valaki megveszi az újságosnál a lapot, és Mónika (Gizi, Mici, Lujzi) meg lefénymásolja mind a 18 klubtagnak."
Szüretelő társam egy rendvédelmi szerv alkalmazásában áll, így gondoltam nem feszegetem a BTK “szerzői jogokról" szóló fejezetét, és miután nem kaptam megnyugtató választ egy színes, képes magazin fekete-fehérben való élvezhetőségéről, csalódottan elballagtam, hogy bánatomban belekortyolhassak valami “hamisítatlan", finom magyar borba.
Innen is üzenem fénymásolatban “utazó" búvárbarátunknak, és más alkalmi vagy rendszeres Olvasónknak, hogy az évi pár ezer (3.900) forintért, reményeink szerint, nem csupán "marhajó" magazinokat vehetnek kézbe, hanem -- 25. lapszámunkat “ünnepelve" --, az előfizetés sorsjegyként is működik, mellyel akár vörös-tengeri merüléseket, búvárképzést, vásárlási utalványokat, és számos más értékes ajándékot is nyerhetnek.
Az olvasás élményéről nem is beszélve, főként ha Halász Péter "Karka" bizsergető, vagy inkább hátborzongató kalandjára gondolok, aki a szó szoros értelmében kézzelfogható közelségből érezhette a tengerek urának hatalmát. De állandó szerzőnk, Molnár Attila kalandjai is megérnek egy misét, aki indonéz élményeiből tár elénk néhányat. A teljesség igénye nélkül említhetném a szórakoztató búvárirodalom újabb zsengéjét, búvároktató szerzőnk, Szepesházi András most átáll a "másik oldalra", és egy sorstársának idegrendszerét igyekszik próbára tenni.
De nem is folytatom a sort. Abban a reményben kívánok kellemes merülést a lap hasábjain mindenkinek akit illet, hogy a következő 25 számra is kedves Olvasóink maradnak.

Búvárbaráti üdvözlettel

Herold István
főszerkesztő


Tartalom

Corky, a világ legbátrabb fókája - avagy merülések a nagy fehércápával
Felszerelés - A Nitrox mítosz végnapjai
Érdekességek Neptun isten birodalmából - Az élő kövület, avagy a Tőrfarkú Tappancs, pipa, hallátó - Az oktató sötét oldala
Aki mer, az merül... - Beszélgetés Kamarás Ivánnal
Wakatobi - kalandozások az indonéz szigetvilágban
Henry R. James - avagy a roncs, amelynek saját cápája van
Lamantinok és dugongok, az utolsó szirének
Gozoi szemek
Vadászunk. Vadásszunk?
40 éves az Amphora Búvár Klub
Irodalmi ásatások búvároknak - "Lángoló halak"
Kis hírek a Nagyvilágból (a divecenter.hu rovata)
Könyvsarok
Submarine Híradó - a víz alatti világ hírei
A National Geographic Channel filmbemutatói
X. Búvárfotós Világbajnokság
Patrick Chevailler - a festő, aki a szemével fényképez
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Finolhoss

Maldives

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés