»» ««

Eltűnt a víz mélyéről a sajtkülönlegesség

Egyéb

Különös történetről adtak hírt Kanadában: egy Quebec-ben üzemelő sajttermelő vállalkozás által elsüllyesztett sajtnak nyoma veszett. A La Fromagerie Boivin azért vitte a víz alá a 800 kilónyi sajtot, mert arra gondoltak, hogy a víz alatt érlelve jobb lesz az íze.

A Saguenay fjordban, 50 méteren érlelődő sajt igazi különlegesség lehetett volna, ám a búvárok egyszerűen nem találtak rá, amikor fel akarták hozni. A csúcstechnikájú keresőberendezésekkel sem sikerült a nyomára akadni. Pierre Dufour, az egyik búvár, aki a keresésben részt vett, így fogalmazott: "Ez egy igazi rejtély. Csak az a biztos, hogy a sajt nincs ott, ahol hagyták."

Végül a sajtgyár felhagyott a kereséssel, hiába érne 50,000 dollárt a sajtkülönlegesség. Luc Boivin sajtkészítő szerint egyszerűen már túl sokba kerülne a kutatás, és van egy pont, amitől kezdve őrültség lenne folytatni. Egyébként júliusban a kanadai élelmiszerbiztonsági felügyelet kifogást emelt az elsüllyesztett sajt forgalmazása ellen, mivel a törvények szerint az érlelődés különböző fázisaiban analizálni kell a sajt állapotát. Mindez azt jelenti, hogy nem lehetett volna árusítani a boltokban a sajtot.

[ CDNN ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Um El Faroud Wreck

Malta

3/6 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésroncs merülésmesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés