»» ««

Videón a földrengés - merülés közben!

Külföld

Egy búvár videóra vette, ahogy merülés közben 7,2-es erősségű földrengés éri a tenger mélyén.

A következő videóban azt láthatjuk, hogy néz ki egy erősnek számító földrengés a víz alatt a merülő búvárok szemszögéből nézve. A videó szövegezése szerint valahol az Indonézia egyik beltengerének számító Banda-tenger mélyén rögzítették a 7,2-es erősségű földmozgást – a Reuters beszámolói viszont egy 6,8-as és egy 6,9-es erősségű földmozgásról szólnak, ami november 8-án következett be az említett térségben.

Egy, a Richter-skála szerinti 6,8-as és 6,9-es magnitúdójú földrengés erősnek számít a felszínen, míg a 7,2-erősségűt az igen erős kategóriába sorolják. Előbbiek esetében az erősebb épületek is megrongálódnak még az epicentrumtól 50–80 km távolságban is, míg utóbbi súlyos károkkal jár: házak és hidak összeomlását, utak és vasúti sínek deformációját okozhatja.

Egyébként nem ez volt az első eset, hogy víz alatti földrengést éltek át búvárok. 2017 márciusában Jan Paul Rodriguez és csapata a Fülöp-szigeteknél, Mabini mellett hajtottak végre merülést, amikor beütött egy a Richter-skála szerinti 5,7-es erősségű földrengés. De hasonló élményt honfitársaink is átéltek már.

[ player.hu ]Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tulamben, Drop Off

Indonesia

5/9 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.6) átlagos nehézségű
max: 30m, látótáv: 10-25m

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal csikóhal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés