»» ««

A tengerészek a Karib-tengerben tanultak búvárkodni

Külföld

Egy brit romboló személyzetének ötöde döntött úgy, hogy kimenőnapjain búvárkodni tanul, míg a hajó tengertúli küldetést teljesített.

Júliusban tért vissza a HMS Liverpool Portsmouth kikötőjébe hat hónapos Karib-tengeri küldetésének teljesítése után, mialatt 12 szigeten is látogatást tett. Eközben a legénység 45 tagja kihasználva a lehetőséget megtanult búvárkodni, és így lehetőségük nyílt a gyönyörködésre a színpompás karibi korallszirteken. 

Mindannyian megszerezték a PADI Open Water Diver minősítést, hatan pedig haladó búvári vizsgát is tettek. A tanfolyamok Curacaón, Barbadoson és Key Westen zajlottak le. A hajón a merülés iránti szenvedély a legmagasabb szinten is tetten érhető, hiszen Gerry Northwood parancsnok maga is haditengerészeti búvár képzettséggel rendelkezik.

- Évek óta merülök, és azt hiszem, a kihívásokkal való szembenézés és a csapatmunka pontosan ugyanaz, mint amit mi a haditengerészetben is elvárunk az emberienktől - mondta el. - Nagy örömömre szolgál, hogy legénységünk közül ilyen sokan tudtak abból a lehetőségből profitálni, hogy ilyen sok időt tölthettünk el a Karib-tengeren, és megnyílt számukra az út a víz alatti világ csodáinak megismeréséhet.

A HMS Liverpool az Egyesült Királyság kábítószerkereskedelem elleni hozzájárulásaként volt jelen a térségben, valamint a hurrikán utáni helyreállításban is segédkezett. A legénység részt vett házépítésekben, iskola- és kórházújjáépítésekben is.

[ Divernet ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

El Fanadir

Egypt, Red Sea

10/19 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal delfin jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés