»» ««

Egyszerűsödik a Görög roncsok látogatása

Magyarország

Hobbibúvároknak ezentúl nem lesz szükségük hosszadalmas hatósági engedélyeztetésre ahhoz, hogy lemerüljenek pl. a Britannic roncsához.

A hobbibúvároknak ezentúl nem lesz szükségük hosszadalmas hatósági engedélyeztetésre ahhoz, hogy lemerüljenek a Britannic és tíz másik, szintén az Égei-tengerben elsüllyedt hajó roncsához – jelentette be június 10-én a görög kulturális minisztérium. Természetesen pl. Britannic roncs 120 méteres mélysége miatt itt nem feltétlen az egyszerű sportbúvárokról van szó!

A búvárok megnézhetik a roncsokat, fotókat és videókat készíthetnek, de semmit nem hozhatnak el róluk.

Görögországban eddig szigorúan felügyelték a hajóroncsok látogatását attól tartva, hogy a búvárok antik vagy más, történelmi szempontból fontos tárgyat elemelnek. Engedélyt az athéni kulturális minisztérium adott ki a hajóroncsok megtekintésére, több hónapos procedúra után, az engedély nélküli lemerülést pedig magas pénzbírsággal és elzárással büntették.

A HMHS Britannic a Titanic testvérhajója volt, és az I. világháború alatt, 2016. november 21-én süllyedt el az Égei-tengeren, Kéosz sziget közelében, miközben kórházhajóként sebesült brit katonákat szállított Limnosz szigetére. A feltételezések szerint egy német aknára futott, és nem egészen egy óra alatt elsüllyedt. A hajón lévő mintegy 1100 emberből a legtöbben szerencsésen megmenekültek, csak harmincan vesztették életüket, amikor az egyik hajócsavar szétzúzott egy mentőcsónakot.

A hajó roncsát a nagy francia tengerkutató, Jacques-Yves Cousteau fedezte fel a hetvenes évek közepén – írja az fvw.de.

[ turizmus.com ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Quais (Mhal Hal)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája nagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

Ratio computers O2 analizátor

Ár: 49.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2022 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés