»» ««

Boldog Star Wars napot!

Felszerelések

Május negyedike a nemzetközi Csillagok háborúja nap. De hogy jön ez a búvárkodáshoz?

May the force be with you - magyarul "az erő legyen veled" - így szól a csillagok háborúja ikonikus köszönése angolul, amit fülre úgy is lehet érteni, hogy "may the fourth" vagyis május negyedike - ebből a szójátékból lett a mai nap a nemzetközi Star Wars nap.

Foto: divingmuseum.org

Ennek alkalmából emlékezzünk megy egy búvárkodáshoz kapcsolódó érdekességről, egy másik ikonikus csillagok háborúja dologról - Darth Vader légzéséről. Szerintem sokaknak ismerős lehetett a hang, sőt elképzelhető hogy szárazon még észre is vette, hogy a reduktor hangja szinte teljesen olyan. Nem véletlenül.

A Csillagok háborúja forgatásán valóban egy búvárfelszerelést használtak. Ben Burtt, Jr. hangmérnök egy régi Dacor nyomásszabályozót használt Darth Vader légzésének effektjéhez, miután többször próbálkozott alternatív forrásokkal.

Végül egy mikrofont helyezett a szabályozó belsejébe, és megszületett az ikonikus hang.

Az NPR-nek 2008-ban adott interjújában Burtt így jellemezte a szabályozó hangját: "Amikor belélegzel rajta keresztül, hallod, ahogy a szelep nyílik és záródik. Volt egy kis kattogás és csattanás. A levegő áramlása a keskeny gumitömlőkön keresztül pedig nagyon hideg, nagyon sziszegő hangot adott. Az egész nagyon valószerűtlenül hátborzongatóan hangzott."Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gamul Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 30.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2022 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés