»» ««

40,000 fontos kezelést fizethet ki egy búvár

Külföld

Egy angol búvárra komoly terhet róhat, ha ki kell fizetnie a dekompressziós kezelésének költségeit, mely egy balul sikerült egyiptomi merülés után vált szükségessé.

A búvárt biztosító cég visszautasította a költségek megtérítését, mivel szerintük a búvár túllépte a lefeketett limiteket. Anthony Allen egy ellenőrzött 49,5 méteres merülést hajtott végre Marsa Alamnál, a búvárkomputerére hagyatkozva, betartva annak utasításait. Ennek ellenére a 68 éves, PADI haladó búvári minősítéssel rendelkező férfi súlyos, Type II dekompressziós betegség tünetei miatt kezelésre szorult, ami akár hetekig is eltarthat.

A család benyújtotta igényét a biztosító, a Lloyds TSB felé, ám az elutasította azt, mivel a búvár túllépte a 30 méterben megállapított mélységi határt. A család vitatja a döntést, mivel szerintük az egyiptomi orvosok azt állapították meg, hogy az ok a dehidratáció volt, a mélység nem játszott szerepet a betegség kialakulásában. A Lloyds TSB ezzel szemben állítja, ők olyan szakvéleményről tudnak, ami szerint egyértelmű kapcsolat van a betegség és a mélység között, de ha új tényekről szereznek tudomást, felülvizsgálhatják a döntést.

[ Divernet ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gota Abu Ramada

Egypt, Red Sea

16/27 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés