»» ««

Ocean Photography Awards 2021

Fotózás

Kihirdették a 2021-es Ocean Photography Awards győzteseit, Londonban megnyílt a leglátványosabb pályaműveket bemutató szabadtéri kiállítás.

A hullámok, bálnák, pingvinek és teknősök visszatérő témák, Aimee Jan pedig az év óceánfotósa lett az ausztráliai Ningaloo-zátonyon készült hipnotikus képéért, amelyen egy üveghalraj által szorongatott tengeri teknős látható.

Aimee Jan: A green turtle, surrounded by glass fish in Ningaloo Reef, Western Australia.

"Éppen sznorkeleztem, amikor az egyik kollégám szólt, hogy egy teknős van egy párkány alatt egy üveghalrajban, körülbelül 10 méter mélyen" - meséli Jan a képéről.

"Amikor lemerültem, hogy megnézzem, a halak tökéletesen szétváltak a teknős körül. Azt mondtam neki: "Azt hiszem, most készítettem életem legjobb fotóját"."

A második helyezést Henley Spiers nyerte el az Egyesült Királyságban, a Shetland-szigeteken makréla után búvárkodó sáskákról készült képéért, a harmadik helyezett pedig Matty Smith lett, egy teknős életének első pillanatait ábrázoló felvételéért.

Az Év óceánfotósa díjjal együtt nyolc díjat osztottak ki a versenyben. Az Év óceáni kalandfotósa, a Kollektív portfólió díj, a Közösségi választás díja, az Év óceánvédelmi fotósa, az Év felfedező fotósa, a Női ötven öl díj és az Év fiatal óceánfotósa kategóriákat egészítik ki.

A több mint 100 képből álló kiállítás egy szabadtéri nyilvános kiállításon látható Londonban, amely október 17-ig, vasárnapig ingyenesen látogatható. A tárlat a The Queen's Walkon található, a Tower Bridge közelében, a Temze partján.

A fotókból egy válogatás ezen a linket lapozható végig.

[ thenationalnews.com ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab El Erg / Dolphin House

Egypt, Red Sea

13/30 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés