»» ««

Gyilkos cápatámadás Florida partjainál

Külföld

Cápa ölt meg egy 14 éves fürdőző lányt a Mexikói-öbölben, Florida partjainál - közölték a helyi hatóságok.

A lány vele egyidős társával együtt a parttól mintegy száz méterre úszott a tengerben, amikor egy sötét árnyékot pillantottak meg a vízben - de már nem volt idő a menekülésre, a cápa azonnal támadott. A lány társa nem sérült meg, sikerült kiúsznia a partra.

Az áldozatot, akinek combjából harapott ki egy részt - csontig - a két és fél méteres tengeri ragadozó, egy arra vitorlázó férfi vette fel a szörfdeszkájára. Miközben partra vitte, a bikacápa követte őket és újra és újra támadott.

A szerencsétlenül járt lányt két másik csónakázó segítségével sikerült még élve partra juttatni, de mire beszállították a kórházba, már halott volt. A támadás után a színhely - egy Pensacola várostól keletre lévő kemping - környékén 30 kilométeres szakaszon lezárták a partot.

A bikacápa (Carcharhinus leucas) tömzsi, nagysúlyú cápafaj kis szemekkel. Átlag hosszúsága 3.4 méter. Az agresszív fajtákhoz tartozik meglehetősen veszélyes emberre nézve is. A melegebb vizeket kedveli. A tengereken és óceánokon kívül még megtalálható édes vizű tavakban, folyókban. A föld legbõvizübb folyójában a Brazíliában található Amazonasban több mint 4000 km-re a óceántól fogtak már ki bikacápát.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dibba´s Rock

United Arab Emirates

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 15m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés