»» ««

Peru első tengeri rezervátuma

Környezetvédelem

Peru létrehozza a Nazca Ridge Nemzeti Rezervátumot, az első teljesen tengeri védett területet.

Peru létrehozta a Nazca-gerinc nemzeti rezervátumot - az ország első teljesen tengeri védett területét -, amely mindenekelőtt a víz alatti hegység védelmét szolgálja majd - jelentette be Gabriel Quijandria környezetvédelmi miniszter.

"Örömmel jelentjük be, hogy létrehoztuk Peru első tengeri, teljesen tengeri területét, amely mintegy 62 400 négyzetkilométernyi perui felségvizet foglal magában. Ez Arequipa régió teljes területének felel meg" - magyarázta egy sajtótájékoztatón.

A kormánytisztviselő szerint ez a terület elsősorban egy, a térségben előforduló, 1800 és 4000 méter közötti mélységben fekvő tenger alatti hegység védelmét szolgálja.

"Ahogyan ennek a hatalmas víz alatti hegységnek a folytatásában - amely a chilei felségvizekig is elér - fontos megkülönböztető jegyekkel rendelkezik a biológiai sokféleség megőrzése és bizonyos, ezen a területen zajló ökológiai folyamatok tekintetében" - mutatott rá.

"Mivel nemzeti rezervátumról van szó, van egy olyan rendelkezés, amely előírja, hogy bizonyos, ezen a területen végzett termelő tevékenységek folytatódhatnak, különösen a felszíntől 1000 méter mélységig, különös hangsúlyt fektetve a kisüzemi halászati termelő tevékenységre" - mondta.

A terület célja továbbá, hogy teret biztosítson a mélytengeri kutatások végzéséhez, "kihasználva az ország kapacitásait, például a Perui Tengeri Intézet kapacitásait, amelyek az elmúlt években megnövekedtek a (BAP Carrasco oceanográfiai kutatóhajó) beszerzését követően, ami Perut a tengeri kutatási képességek tekintetében igen kiváltságos helyzetbe hozza".

Quijandria ezeket a megjegyzéseket a COVID-19 járvány elleni küzdelemben elért eredményekről és a Minisztertanács szerdai ülésén elért megállapodásokról szóló, televíziós sajtótájékoztatón mondta.

[ andina.pe ]

Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Peru-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Local, Ras Umm Sid

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés