»» ««

Harmincegy nap a víz alatt

Külföld

Fabien Cousteau oceanográfus az Atlanti-óceán mélyén lévő, Aquarius nevű víz alatti laboratóriumban 31 napot töltött el.

Megdöntötte világhírű nagyapja, Jacques Cousteau néhai híres francia tengerkutató víz alatt élési rekordját unokája. Fabien Cousteau oceanográfus az Atlanti-óceán mélyén lévő, Aquarius nevű víz alatti laboratóriumban 31 napot töltött el. “Jól vagyok. Csak egy kicsit fáradtan. Hiányoznak a barátaim és a családom" – mondta az oceanográfus, amikor partot ért a Florida legdélibb részén lévő Islamorada szigeten.

Kutatócsoportjával és filmesekkel élt június elseje óta az Egyesült Államok délkeleti részén fekvő Florida Keys szigetcsoport közelében, 20 méter mélyen fekvő laboratóriumban. Naponta órákat töltöttek búvárkodással, hogy tanulmányozzák a klímaváltozásnak a tengerek élővilágára gyakorolt hatásait, illetve azt, milyen hatással van lelkileg a tenger mélyén élés az egyénre.

A busz méretű laboratóriumban egyszerre 6 személy dolgozhatott. Az építményt egykor a NASA használta, hogy felkészítse asztronautáit az űrbéli magányra és súlytalanságra.

[ NLC.hu ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Nelivaru Haa

Maldives

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelynagy rája mantarája

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés