»» ««

Sydney partjainál bálnát láttak - a borjával!

Külföld

Egy déli simabálna és a borja jelent meg vasárnap Sydney egyik strandján. A ritka jelenség tömegével vonzotta a környék szörföseit.

A látványosság persze némi zavart is okozott. Eleinte például azt hitték, hogy hosszú szárnyú bálna úszott a part közelébe, ahol beleakadhatott a partot védő cápahálóba. Borját pedig valamiért a partról egy neki segíteni próbáló embernek nézték.

Photograph: Matt Connor/The Guardian

Később aztán tisztázódott, hogy déli simabálna és borja úszott a part közelébe, és egyáltalán nem került bajba. A szörfösöket is csak a kíváncsiság vonzotta köré, azért ez még ott se mindennapos látvány. Az egyik szörfös, Josh például azt mondta a Guardiannek, hogy ő még sose látott bálnát, hát még bálnaborjút. "Nagy mutogatás volt, így hát odafordultam, és a kicsi pont ott volt. Aztán az anyja is gyorsan megérkezett, amikor felfogta, hogy milyen közel kerültek az emberekhez" - mesélte.

Josh szerint az elég gyakori, hogy a távolból látnak bálnákat, de ez a borjú és az anyja "most odaúszott, ahol az emberek a deszkáikon lógnak".

[ 444 ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Yenadwak

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Mares Trilastic 5-4-3 Lady 6-os

Ár: 35.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés