»» ««

Újra elérhetőek a népszerű merülőhelyek

Külföld

Horvátország, Egyiptom és Málta is elérhető már a Magyar búvárok számára, ahogy a többi környező ország is.

Horvátország:

EU állampolgárként jelenleg karantén és korlátozás nélkül utazhatunk oda és vissza is. A külügy oldalán ez olvasható:

2020. május 28-tól az Európai Unió meghatározott tagállamai állampolgárainak (beleértve Magyarországot is) a Horvát Köztársaságba történő beutazáskor a továbbiakban nem kell külön igazolniuk beutazásuk célját, hanem a COVID-19 járványt megelőző feltételek mellett utazhatnak be, azonban továbbra is kötelesek betartani a horvát járványügyi előírásokat. A beutazásakor - az esetleges, későbbi járványügyi kontaktkutatás elősegítése érdekében - rögzítik az úti célt, mobiltelefon számot és e-mail címet.

A határon végzett adatgyűjtés miatt kialakuló torlódás elkerülése, a várakozási idő csökkentése érdekében, a horvát hatóságok a Horvát Köztársaságban tartózkodni szándékozó külföldi állampolgároknak javasolják, hogy adataikat előre töltsék fel az https://entercroatia.mup.hr/ honlapon keresztül. Azon utasoknak, akik az említett honlapon adataikat előre feltöltik, a határon nem kell külön várakozniuk az adatszolgáltatás miatt.

2020. június 18-tól pedig a magyar állampolgárok – valamint más ország állampolgárságával rendelkező családtagjaik is – Magyarországra korlátozás nélkül beutazhatnak.

Egyiptom esetében az alábbi információkat küldte a Red Sea Boats:

1.) A Vörös-tenger Kormányzóság európai képviselője, Tamer Marzouk arról adott tájékoztatást, hogy Egyiptom július elsejétől megnyitja a népszerű tengerparti üdülőhelyeket a külföldi turisták előtt. A turisták az egész Vörös-tengeri régióban szabadon utazhatnak Hurghadától és El Gounától Makadi Bayen és Sahl Hashish-on, Somabayen, Safagán és El Quseiren át Marsa Alamig.
Egyiptom a belföldi turisták előtt már május 15-én megnyitotta az üdülőhelyeket.
2.) A bevezetett intézkedések közé tartozik, hogy vízummentesen lehet utazni július 1-től októberig.
3.) Egyre több biztosító köt a vírussal kapcsolatban fellépő költségek megtérítésére is biztosítást, Pl Aegon, Allianz,...stb
4.) 2 HETES KARANTÉN ELTÖRLÉSE hazautazás után:
A Magyar Utazási Irodák Szövetsége vasárnapi hivatalos tájékoztató levelében közölte:
Karantén nélkül térhetünk haza minden országból (!!!!!)

A máltai Lagoon búvárbázis körlevelében az alábbiakat közölte:
A máltai repülőteret július 1-jével megnyitják 17 ország turistái számára, köztük Magyarország felé is! Nem lesz kötelező a vírus teszt és karanténba sem kell tartózkodni.

Természetesen ne feledjük, ellenszer nincs, a járvány nem szűnt meg csak csillapodott, így az utazásaink alkalmával legyünk óvatosak, tartsunk távolságot, kerüljük a zsúfolt helyeket és ügyeljünk a fokozott higiéniára! Vigyázzunk magunkra, jó merülést mindenkinek!

Forrás: RSBH hírlevél, Lagoon hírlevél, Külügyminisztérium



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Car Cemetery

United Arab Emirates

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajok mesterséges élőhelynagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés