»» ««

Víz alatti Kína

Külföld

Kínáról a Nagy-fal jut a turista eszébe, pedig a búvárok számára is tartogat látnivalókat az ázsiai ország.

Kína különleges ország: hatalmas, évezredes történelme van, kulturális örökségben és természeti kincsekben is bővelkedik. A külvilág számára sok dolog még ismeretlen- és bizonyos dolgok még a kínaiak többsége számára is felfedezetlen.

Ilyen a víz alatti világ is. Kínát hosszú tengerpart veszi körül, hideg északi és meleg vizű élőhelyek is akadnak. Vannak merülhető barlangok, és megannyi tó. Sőt, víz alá kerültek ősi városok is, amikor a fejlődés nevében duzzasztógátakat építettek.

Amikor tehát Zhou Fang és csapata több, mint három éve belekezdett a víz alatti forgatásba, alig győztek választani az érdekes helyszínek közül. Az ötletet a filmkészítésre az adta, hogy látták az olyan hihetetlen dokumentumfilmeket, mint például a Kék bolygó, és tudták, Kínában bőven van megmutatni való.

A Víz alatti Kína hat részes sorozat lett, és a búvárok merültek barlangokban, roncsokban is. Különleges élőlényeket kerestek és egyfajta Atlantiszként víz alatt fennmaradt városok romjai körül filmeztek. Az ország több régiójában dolgoztak, hogy minél többet tudjanak megmutatni. Az egyik elsüllyedt városnál felkerestek egy helyi művészt, akinek képeivel vetették össze azt, amit a víz alatt láthattak.

Noha a csapatban tapasztalt búvárok voltak, azért akadtak veszélyes helyzetek is- a barlangi merülések egyébként is kihívást jelentenek, ott egy hiba könnyen megbosszulhatja magát. Ám végül nem történt baj, s elkészülhetett a sorozat, ami sok újdonsággal szolgál mindenki számára.

A hat, nagyjából fél órás epizódot angol felirattal a fenti videóra kattintva lehet megtekinteni, s így mi is megismerkedhetünk, mit tartogat a búvárok számára Kína.

[ bigblue ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Safaga Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyegyéb tengeri emlős teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés