»» ««

Okosteló-tok búvároknak

Felszerelések

Diveroid - ezt a fantázianevet találták ki a készítők a búvárok számára készült minden egybe eszköznek.

A Diveroid -dal a készítők állítása szerint olcsón megúszható a búvárkodáshoz használt kütyükre költött rengeteg pénz. A hardver egy 60 méterig vízálló telefontok, amelyre egy vezeték nélküli búvárkomputert is csatlakoztathatunk. A kezeléshez elegendő néhány gomb, ami a képernyő bizonyos pontjait érintik, így csupán egy jó szoftver kell alá, és kész is a minden egyben okos-búvár-telefon.

A Diveroid megjeleníti a búvárkomputeren megszokott adatokat - mélység, idő, nodeco idő, deepstop, emelkedési sebesség stb - , és természetesen videózhatunk, fotózhatunk kedvünkre a telefon kameráját használva. A készülék nagy okossága, hogy nem kötődik egy konkrét telefonhoz. Úgy igyekeztek megcsinálni, hogy a jelenleg népszerű telefonokat bele lehessen rögzíteni, így a felszínen is használt készüléket vihetjük a víz alá.

A kamera képességeinek csupán a telefonunk tudása szab határt, ami manapság már igencsak tág, hiszen a nagy fényerejű nagylátószögű és teleobjektíves készülék (pl. egy Huaweii, Samsung, Xiaomi, iPhone stb csúcskészülék) bizony bőven hozza a kompakt színvonalat, sőt. Okos ötlet, hogy a tokba egy kis fűtést is beépítettek, amivel a párásodást kívánják csökkenteni, a dupla O gyűrű pedig extra védelmet ígér a beázás ellen.

A merülés során készült felvételeket hozzárendeli a logbookhoz, sőt a készítés ideje alapján egészen pontosan tudjuk, hogy mikor és milyen mélységben készült. A beépített búvárkomputer adatai a filmezés, fotózás közben folyamatosan szem előtt vannak, ami nagyon nagy előrelépés biztonság szempontjából, hiszen így kevésbé tudunk belefelejtkezni a művészkedésbe. Látjuk ha pörög a nodeco vagy épp az úszó állatot fotózva a mélységünk kritikusan változik. Mivel okostelefon van benne, a tájoló is pipa, sőt a felszínre érve üzenhetünk a hajónak is - már persze ha van térerő, akár a gps koordinátát is elküldhetjük.

Szóval a lehetőségek tárháza elég bőséges, tekintve hogy mit tud manapság egy okostelefon, és mindez a kezünkben lesz víz alatt vagy a víz felszínén is.

Az ötlet nem rossz, az igényelt összeget bőven megkapták és elvileg jövő februárban lenne szállítás, úgyhogy még akár lehet is belőle valami. Bővebb infó, megvásárolható itt.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tulamben, U.S. Liberty Wreck

Indonesia

14/20 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

parti merülésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa csikóhal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés