»» ««

Tolvaj beluga?

Külföld
2019. szeptember 28.

Ellopta, de aztán visszahozta egy kajakos GoPróját a kedves beluga. És a legjobb, hogy az egész megvan videón!

Joachim Larssen épp a legészakibb norvég kisváros, Hammerfest kikötőjében kajakozott, amikor feltűnt mellette a gyanúsan barátságos beluga. A vízbe dugta a GoPrót, hogy jobb felvételt tudjon készíteni a cetről, de az hirtelen kikapta a kezéből a kamerát, és hagyta elsüllyedni a vízben. A kajakos már azt fontolgatta, hogy leúszik a kameráért, amikor a beluga újra feltűnt, szájában a GoPróval, amit odaadott a tulajdonosának.

A norvégok Hvaldimirnek (ez egy szójáték, hval, azaz norvégul a bálna + Vladimir, Putyin után) nevezték el a belugát, aki 2019 áprilisában jelent meg az Északi-tengeren a norvég partok közelében. Korábban azt hitték, hogy Hvaldimir az orosz haditengerészettől megszökött kiképzett kémdelfin, de azóta már kiderült, hogy egy Szemjon nevű terápiás állat, aki sérült gyerekek kezelésében vett részt, ezért ilyen közvetlen az emberekkel.

Nem ez az első eset, hogy Hvaldimir visszahoz valamit a kikötő aljáról, májusban egy véletlenül vízbe ejtett telefont szolgáltatott vissza.

[ Index ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Rumi, Cousteau Precontinent II.

Sudan

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilágcápa jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

Ólom eladó

Ár: 1.300 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés