»» ««

Víz alatti vidámpark jumbo jettel

Külföld

Bahreinben a világ legnagyobb víz alatti vidámparkját nyitják meg hamarosan, a búvárok egy Boeing 747-est is megmerülhetnek!

Az öbölbeli arab országokról tudjuk, hogy nem kispályáznak, mindenből csak a legnagyobb kell. Dubai eddig is népszerű turistacélpont volt, de mostantól a búvárok bakancslistájára is felkerülhet. A 100.000 négyzetméteres, ökobarát víz alatti játszótér ugyanis 2019 nyara előtt meg fog nyílni, ami a világ legnagyobb ilyen célú építménye lesz.

A legvonzóbb látványossága minden bizonnyal a 70 méter hosszú Boeing 747-es Jumbo Jet utasszállító repülőgép lesz, ami a legnagyobb valaha mesterségesen elsüllyesztett repülőgép. De a víz alatt láthatjuk majd a tradicionális Bahreini gyöngykereskedő ház másolatát, mesterséges zátonyokat és szobrokat is, természetesen mind ökobarát anyagból elkészítve. A hely nem csak a búvárok játszótere lesz - amitől a turizmus növekedését várják -, hanem hasznos kutatási terület is a tengerbiológusok számára.

Egyelőre ennyit lehet tudni a létesítményről a múlt szombaton kiadott sajtóközleményből, de az országot ismerve biztosak lehetünk benne, hogy grandiózus látványossággal készülnek a búvárok számára.

[ gulfnews.com ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Blue Hole

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 57m, látótáv: 25m felett

parti merülésfal merüléskorallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Scubapro R295 oktopusz

Ár: 15.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés