»» ««

Rengeteg szemetet szedtek ki egy bálna gyomrából

Tudomány

Mintegy hat kilogramm műanyag szemetet találtak az elpusztult állat gyomrában.

A WWF természetvédelmi világszervezet kutatói és a Wakatobi Nemzeti Park szakemberei mintegy hat kilogramm műanyag szemetet találtak az állat gyomrában. Több mint száz műanyag pohár, négy palack, huszonöt zacskó, két strandpapucs került elő a bálna teteméből.

A nemzeti park munkatársai azt követően találták meg A nagy ámbráscet mintegy tíz méter hosszú tetemét a Délkelet-Szulavézi tartományban található partszakaszon találták meg a környezetvédők, akik a nemzeti park munkatársait arról értesítették, hogy a helyi lakók egy elpusztult bálnát vesznek körül, és már elkezdték feldarabolni.

A 260 millió embernek otthont adó indonéz szigetvilág Kína után a második legnagyobb műanyagszennyező egy tanulmány szerint, mely a Science tudományos lapban jelent meg januárban. Az ország évente 3 millió tonna műanyag szemetet termel, ebből mintegy 1,3 millió tonna kerül az óceánba a kutatás szerint.

Az indonéz kormány 70 százalékkal akarja csökkenteni a plasztikszemét mennyiségét 2025-re, intézkedéseik között szerepel, hogy lebeszélik a boltokat a műanyagzacskók használatáról és felhívják az ország lakosainak figyelmét, hogy a műanyag szemét "közös ellenségük" – mondta Luhut Binszár Pandzsaitan tengeri ügyeket koordináló miniszter.

[ Delta ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gamul Kebir

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés