»» ««

Halálos tengerikígyó marás

Külföld
2018. október 7.

Egy brit férfi meghalt, miután egy halászhajón megmarta egy tengerikígyó Ausztráliában.

A 23 éves brit férfi éppen egy halászhálót húzott ki a vízből Ausztália északi partjainál, a Groote Eylandt sziget közelében, mikor csütörtök reggel megmarta egy tengerikígyó. Azonnal kihívták hozzá a mentőket, de már nem tudták megmenteni a férfit.

A férfi testét a szárazföldre szállították, ahol a rendőrség szerint el kell végezniük a boncolást. Azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan melyik fajhoz tartozó kígyó felelős a végzetes harapásért.

A tengerikígyók igen erős mérgű kígyók, de mivel viszonylag ritkán találkoznak emberrel, a harapásos esetek sem gyakoriak – főleg halászokat veszélyeztetnek. Ausztráliában a 70 fajból 30 faj őshonos, egy tavalyi kutatás szerint 2000 és 2013 között a tengerikígyók 27 halálesetért voltak felelősek.

Bryan Fry a Queenslandi Egyetemről tragikusan szerencsétlen balesetről beszélt, mivel szerinte ezek az állatok egyébként kifejezetten szelídek, az emberek gyakran búvárkodnak is velük. De mikor egy halászhálóban kihúzzák őket a vízből és esetleg megsérültek, érthető, hogy agresszívak lesznek, írja a BBC.

[ HVG ]Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gamul Kebir

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

Atomic Aquatics Cobalt 2

Ár: 99.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés