»» ««

Halálos tengerikígyó marás

Külföld

Egy brit férfi meghalt, miután egy halászhajón megmarta egy tengerikígyó Ausztráliában.

A 23 éves brit férfi éppen egy halászhálót húzott ki a vízből Ausztália északi partjainál, a Groote Eylandt sziget közelében, mikor csütörtök reggel megmarta egy tengerikígyó. Azonnal kihívták hozzá a mentőket, de már nem tudták megmenteni a férfit.

A férfi testét a szárazföldre szállították, ahol a rendőrség szerint el kell végezniük a boncolást. Azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan melyik fajhoz tartozó kígyó felelős a végzetes harapásért.

A tengerikígyók igen erős mérgű kígyók, de mivel viszonylag ritkán találkoznak emberrel, a harapásos esetek sem gyakoriak – főleg halászokat veszélyeztetnek. Ausztráliában a 70 fajból 30 faj őshonos, egy tavalyi kutatás szerint 2000 és 2013 között a tengerikígyók 27 halálesetért voltak felelősek.

Bryan Fry a Queenslandi Egyetemről tragikusan szerencsétlen balesetről beszélt, mivel szerinte ezek az állatok egyébként kifejezetten szelídek, az emberek gyakran búvárkodnak is velük. De mikor egy halászhálóban kihúzzák őket a vízből és esetleg megsérültek, érthető, hogy agresszívak lesznek, írja a BBC.

[ HVG ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Yenadwak

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés