»» ««

70km-es merülés 30 óra alatt

Külföld
2018. október 3.

Egy búvár 70 kilométert tett meg a Szent Lőrinc-folyóban, hogy felhívja az ivóvízforrások védelmének fontosságára a figyelmet.

Nathalie Lasselin rutinos búvár és filmes, sok expedícióval a háta mögött. A kanadai Nathalie ezúttal viszont nem messzire tervezett utazást, hanem Montrealtól Repentigny városáig akart eljutni a Szent Lőrinc-folyó felszíne alatt.

Természetesen ekkora távolságot megtenni a víz alatt nem egyszerű feladat, főleg a kanadai viszonyok között. Meglehetősen komoly felszerelésigénye volt a merülésnek, a légzőkészülék mellett vitt magával kommunikációs eszközöket is a kapcsolattartáshoz. Komoly csapat is segítette a hosszú út során, amihez víz alatti vontatót használt. Nyolc híd alatt úszott át a 30 órás merülés során a folyó sűrűn lakott partja mentén.

Nathalie elmondása szerint nem csak egy öncélú rekordról volt szó. Búvárként eltöprengett rajta, milyen különös, hogy mennyi helyen merült már a nagyvilágban, miközben a hozzá legközelebb eső víz mélyét alig ismeri. Azt viszont tudni lehet, hogy a nagyvárosokat összekötő folyó feneke tele van hulladékkal, és szerette volna felhívni rá a figyelmet, hogy óvni, védeni kell a Szent Lőrinc-folyót, ami a térség fontos ivóvíz forrása.

[ bigblue ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Siyul Kebira

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Pana Fisheye micro4/3 +dome port

Ár: 209.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés