»» ««

Fotósverseny - kizárólag hölgyeknek

Fotózás
2018. szeptember 30.

A girlsthatscuba weboldal a világon elsőként kizárólag hölgyek számára fotósversenyt hirdet.

A weboldal állítása szerint azzal a céllal indult, hogy ösztönözze a hölgyeket a búvárkodásra, és az ottani szerepvállalásuk erősítésére. Az oldalra úgy tűnik van igény, mert már 300.000 követőjük van.

Persze picit furcsa ez a férfi/nő megkülönböztetés manapság, amikor épp a politikai korrektség jegyében a nemek szerinti elkülönítés megszűntetését éljük. Nem tudni mit kezdene az oldal egy olyan jelentkezővel aki se nem férfinak se nem nőnek nem vallja magát, vagy épp transznemű - de ez legyen a rendezők problémája.

A verseny megrendezésére az ösztönözte a csoportot, hogy a hölgyek a víz alatti fotósok körépen alulreprezentáltak.

"Hisszük, hogy minden fotó és videófelvétel mögött van egy sztori. Mi nem a legjobb fotót vagy videót keressük, mi a történetet  nézzük ami mögötte van" - nyilatkozták a szervezők. Persze ez a mondat úgy is értelmezhető, hogy "tudjuk, hogy rossz képek tömege fog érkezni, de majd kitaláljuk, hogy ideologizáljuk meg a győztest" - ami inkább arra utal, hogy a szervezők talán mégsem bíznak annyira a hölgy fotósokban.
Kár, pedig speciális versenyek nélkül is bőven találunk tehetséges és sikeres víz alatti fotós hölgyeket, hogy ne menjünk messzire pl. Násfayné Kőházi Máriát vagy Némethné Mánfai Évit a hazai mezőnyből rögtön felhozhatjuk jó példaként.

A versenyen négy kategória lesz, kezdő, nagylátó, makró és videós és a zsűriben természetesen két hölgy Adrienne Gittus és Claudia Schmitt fog dönteni. A képküldésre október 13-ig van lehetőség, úgyhogy még van idő a hazai búvárhölgyeknek indulni a versenyen, és beküldeni kategóriánként maximum 1-1 képet.

A díjak között vörös-tengeri szafari, fényképezőgép, akciókamera és 500 font értékű búvárfelszerelés utalvány is megtalálható.

A verseny itt érhető el: https://www.girlsthatscuba.com/female-underwater-photo-contest/Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Vidonjica 1.

Croatia (Hrvatska)

3/6 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Olympus e-pm1, 28-84mm, UW tok

Ár: 105.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés