»» ««

Bátor búvárlány cápát gyógyít!

Külföld
2018. július 15.

Egy angol hölgy ördögi ügyességgel eltávolított egy horgot egy oceáni fehérfoltú cápa szájából - és erről videó is van!

Az Oceanic white tip, vagyis a oceáni fehérfoltú cápa az egyik legveszélyesebb cápa, ami embereket is fogyaszt. Ennek tükrében még elképesztőbb, amit a bátor angol búvárhölgy, a tengerbiológus Leigh Cobb véghezvitt.

A lassított videón látható, ahogy Leigh először egy csalihallal magához édesgeti a cápát, majd amikor azt újra magához csalja, a bal kezével megérinti az orrát a jobb kezével gyorsan kikapja a horgot a szája szegletéből.

A 38 éves Expat a Floridai Balm Beach-en él, és úgy hiszi a tettével a cápa életét mentette meg, mivel azt a horog megakadályozta az étkezésben. És hogy miért ért a cápa orrához? Nos, a cápa orra tele van érzékelőkkel, és azt megérintve rövidebb-hosszabb időre "hipnózisba" lehet ringatni. Ilyen esetről rengeteg videó található a neten, egészen extrém dolgokat is végre lehet hajtani ilyenkor az állatokkal. Ez természetesen semmit nem vesz el a hölgy bátorságából, sőt.

A fehérfoltú oceáni cápa meglehetősen félénk, nem nagyon keresi az emberek érintését, viszont az is igaz, hogy az egyike a legveszélyesebb cápafajoknak. Jacques Cousteau, az ismert tengerbiológus a "minden cápafaj legveszélyesebbikének" írta le. Egyes vélemények szerint a hajószerencsétlenségek túlélőinek megritkításában komoly szerep jut ennek a cápafajnak.

Leigh Floridától Bahamáig utazik, és igyekszik bemutatni az embereknek, hogy a cápák mennyire másak, mint ahogy a mozifilmekben bemutatjak. Az érdeklődők megtudhatják tőlünk, hogy milyen fontosak a cápák a tengeren ökoszisztémájában.

[ metro.news ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sanganeb North

Sudan

1/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 3.3) átlagos nehézségű
max: 46m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal mantarája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

olympus e-pm1 + 28-300mm obi

Ár: 105.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2018 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés