»» ««

Új karika fújó rekord

Külföld

Egy brit búvár megdöntötte az eddigi buborékkarika fújó rekordot.

A legtöbb víz alatti levegő karika kifújás rekordját döntötte meg Paul Henson, az előző rekord 47 karika volt, amit az Ausztrál Jack Blomeley állított be a Sydney-i Sea Life Centre-ben.

Paul mindenképpen nagyközönség előtt akarta a rekordkísérletet végrehajtani, amihez egy nyilvános medencét választott. A terve az volt, hogy olyan magasra állítsa a rekordot, hogy azt a jövőben ne nagyon akarják megdönteni.

55 éves vagyok és túlsúlyos. De nagyon sok és nagyon pici buborék gyűrűt tudok fújni, úgyhogy van esélyem. - Nyilatkozta Paul a kísérlet előtt. Két emberes támogató csapattal, egy víz alatti videóssal és két független tanúval végül Henson lefeküdt a medence aljára.

"Kifújtam az első karikát, és legrosszabb következett be: félúton összeomlott. Rögtön átvillant az agyamon, ez katasztrófa, mindez nézők és a kamera előtt. Örökkévalóságig tartott, amíg az apró buborékok eltűntek a vízből, és újra próbálkozhattam. Megtisztítottam a gondolataimat, és ezután 66 tökéletes karikát fújtam" - mesélte az új rekorder, miután a Guinness Rekordok embere hitelesítette az eredményt.

Buborék karikát nem ördöngősség létrehozni ... ahogy a feleségem szokta mondani: bármelyik idióta képes rá - mondta Henson.

És hogy mit tanácsol a leendő rekorddöntögetőknek? "Mindig legyen felügyelet, amikor levegő-visszatartással kísérletezel. Próbálj olyan apró karikákat fújni, amilyen aprókat csak bírsz és maximalizáld a beszívott levegőt. De a legfontosabb: mindíg töltsd ki a Guinness Rekord bejelentő lapot mielőtt belevágsz, és olvasd el a részletes leírást, miket kell betartanod a hitelességhez. Sok szerencsét!"

[ Divernet ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Pulau Urun, North-East

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 27m, látótáv: 10-25m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa csikóhal teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés