»» ««

Kék bálna a vörös-tengeren

Vörös-tenger

Ez az első alkalom, hogy ezt a hatalmas állatot a Vörös-tengeren észlelték.

A kék bálnát először Eilatban, az Aqabai öböl legészakibb pontján észlelték május 29-én, majd két nappal később Tabában kapták filmre az ott dolgozó tengerbiológusok.

A becslések szerint nagyjából 20 méter hosszú bálnát az Egyiptomi Környezetvédelmi Minisztérium folyamatos megfigyelés alatt tartja, hogy a fürdőzők vagy búvárok ne tudják megközelíteni.

A kék bálna az Indiai-óceánban él, de nyáron a túl meleg vízből az anarktiszi vizek felé veszik az irányt, mert ott találnak inkább krilleket, ami az élelmük. A magányos bálna valószínűleg eltévesztette az irányt, miközben a hűvösebb vizeket kereste, és így keveredhetett a Vörös-tenger vizeire. A kék bálna földünk legnagyobb élő faja, többnyire egyedül vagy párban úsznak.

A Vörös-tengeren ritkán észlelnek nagyméretű bálnákat, hiszen a táplálékukuk szolgáló krillek ezekben a vizekben nem igazán találhatóak meg.

[ Divernet ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Bare Island

Australia

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 2) könnyű körülmények
max: 16m, látótáv: 4-10m , áramlás

parti merülésscenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés