»» ««

Búvártánc: hiphop neoprénben

Külföld

Amikor az ember azt hiszi, hogy már mindent látott, mindig előkerül egy új őrület. Már több új elfoglaltságot találtak ki a búvárok, akik a téli, uszodai edzés során ráuntak a medence csempemintáinak tanulmányozására. Most például táncolnak.

Amikor az ember azt hiszi, hogy már mindent látott, mindig előkerül egy új őrület. Már több új elfoglaltságot találtak ki a búvárok, akik a téli, uszodai edzés során ráuntak a medence csempemintáinak tanulmányozására. Ilyen például az extrém vasalás víz alatti verziója, a víz alatti kerékpározás, futás, vagy akár ide sorolhatjuk az egyre népszerűbb víz alatti hokit is.

A legújabb "gyermek" a búvártánc (divedancing). Az egyik "táncstúdió" München közelében, Aufkirchenben található, ahol a búvármedencébe két víz alatt hangszórót szereltek fel, amiből a legújabb slágerek szólnak. A németeknek már külön vízalatti tánctanáruk is van. A koreográfusból víz alá költözött tanárnő elsőként arra kereste a választ, hogy milyen táncokat lehet odalent művelni, és melyikek néznek jól. A fizika törvényei alapján nem meglepő, hogy a víz ellenállása amitt mondjuk az egyet jobbra, egyet balra néptáncalapok sokkal több energiát kivesznek a táncosokból, mint például egy szaltó.

A január óta tartó edzéseken először a medence partján szóban elmagyarázza a tanárnő a lépéseket, majd a vízben begyakorolják a mozdulatokat. Természetesen az óra nem tart órákig, hisz a palackokban sokkal gyorsabban fogy a levegő egy-egy hip-hop edzésen, mintha csak halakat nézegetve úszkálnának neoprén ruháikban. Ráadásul még 10-12 kg ólmot is viselnek magukon, hogy a medence alján tudjanak maradni.

Az még nem tudható, hogy mennyire válik majd népszerűvé a búvártánc, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a vízi aerobic már sok-sok éve igen népszerű, mivel a vízben végzett mozgás sokkal kevésbé megterhelő az izületek számára, mint a földön végzett.

[ eXtrem ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Vidonjica 1.

Croatia (Hrvatska)

3/6 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés