»» ««

Nyolc hajóroncsot találtak az égei tengerben

Külföld
2017. december 20.

A görögországi Naxos közelében nyolc ősi hajóroncsot találtak a búvárok.

A római és bizánci korból származó ókori hajóroncsokat a görög Naxos sziget közelében fedezték fel nagyjából 30 méteres mélységben. A régészek a sziget elveszett déli kikötőjét keresték, amikor egy helyi búvár elvezette őket egy amfórákkal és horgonyokkal teli zátonyhoz.

A csapat szonárral további roncsokat is felfedezett, ahol téglákat, tetőcserepeket találtak, valószínűleg szintén hajórakományt. Megtalálták továbbá a tengerészek főzőedényeit, boros kannákat is. A kőből, ólomból és vasból készült horgonyok pedig azt bizonyították, hogy a roncsok különböző korokból származnak, nagyjából az időszámítás előtt 4-6 század között időszakból.

Naxos az ókorban is ismert volt a márvány exportjáról, a római császárság idején a sziget a kelet-nyugati kereskedelmi útvonal része volt, így jelentős hajóforgalom volt a közelében. A kutatók jövőre a mostani szonáros feltérképezés mellett távirányítású robotot is szeretne alkalmazni.

[ Divernet ]Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

El Fanadir

Egypt, Red Sea

10/19 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal delfin jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

olympus e-pm1 + 28-300mm obi

Ár: 105.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2018 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés