»» ««

Éves eredmény, búcsúzik a fotósverseny

Fotózás

A novemberi forduló volt az utolsó, decemberben speciális esemény, januártól leállítjuk a 10 éves versenyünket.

Ez is eljött, az utolsó forduló, nem gondoltam volna, hogy erre sor kerül. Ám mielőtt erről beszélünk, egy örömteli feladat vár ránk! Tekintettel arra, hogy a decemberi forduló nem számít bele az éves összesítésbe, már most kihírdethető az év összesített eredménye:

Az 2017 év fotósversenyének összetett győztese:

Garfield33 azaz Németh István 103 ponttal!

További helyezettek:

2. macok 93 pont
3. Fefe 89 pont
4. Thomasbuvar 67 pont
5. Bunny 60 pont
6. elche 39 pont
7. rodof 24 pont
8. nme 11 pont
9. istvanv 4 pont
10. Beige 2 pont
10. horvathv 2 pont
11. mali 1 pont 

A 10 év összetett győztesei:

2017az év összetett győztese: Garfield33 (Németh István)
2016 - az év zsűrizett szavazás alapján összetett győztese: Macok (Pohl András)
2016 - az év közönségszavazás alapján összetett győztese: Fefe (Ifj. Lőrincz Ferenc)
2015 - az év összetett győztese: Garfield33 (Németh István)
2014 - az év összetett győztese: Mikino (Németh Miklós)
2013 - az év összetett győztese: Mikino (Németh Miklós)
2012 - az év összetett győztese: Thomasbuvar (Szabó Tamás)
2011 - az év összetett győztese: Zook (Tökölyi Csaba)
2010 - az év összetett győztese:
Thomasbuvar (Szabó Tamás)
2009 - az év összetett győztese:
Nme (Némethné Mánfai Éva)
2008 - az év összetett győztese:
Zook (Tökölyi Csaba)
2007 - az év összetett győztese:
Darth-digilog (Előd László)

Gratulálunk a győztesnek és minden résztvevőnek, köszönjünk a versenyen részvételt!

2007-2017 Best of the best
2007-2017 Best of the best
Albumhoz klikk a képre.

Ahogy említettem, a novemberi volt az utolsó forduló, a december hónapra már nem lehet képet küldeni. De ettől még lesz, mégpedig az elmúlt 10 év összes fordulójának nyertes képét fogjuk megmérettetni, hogy kiderüljön, melyik kép volt a best of the best, vagyis a legjobbak legjobbja!

A 121 képből álló válogatást átnézve azt gondolom méltán lehetünk büszkék a versenyünkre, hiszen gyönyörű felvételeket tudtunk bemutatni olvasóinknak, érdemes átnézni az albumot mindenkinek.

A decemberi fordulóra kibővítettük a zsűrit további két neves hazai víz alatti fotóssal, így a forduló zsűrije ABC sorban: Dombovári Tibor, Előd László, Gulyás Zsolt, Kiss Gábor, Násfay Béla

Végezetül hivatalosan is bejelentjük, hogy 2018 Januárjával szomorúan, de leállítjuk a fotós versenyt. 
Nem volt könnyű döntés, sokáig halogattuk! Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki a tíz év során képet küldött, külön kiemelve azokat, akik az utolsó fordulóig életben tartották a versenyt. Nem kértünk sokat csak havi néhány percet ami egy kép kiválasztásához kell. Sajnos a hazai fotósok nagyobb része úgy döntött, még ennyit áldozatot sem hoz, hogy életben tartsa az egyetlen hazai havi fotósversenyt.

Mi, úgy vélem mindent megtettünk: neves szakmai zsűrit kértünk fel, amikor a közönségszavazás már nagyon alacsony létszámmal futott. Minden egyes képet Előd Laci szövegesen értékelt, ilyen azt gondolom SEHOL A VILÁGON nincs semmi hobbiban, sportban, alkotói ágban! Itt a fórum, a legjobb fotósoktól lehetne kérdezni. Hol van még olyan lehetősége bárkinek, hogy a hobbiját az ország legjobbjai segítség? Ez olyan, mintha minden úszót az országban Katinka személyesen tréningezne. Az első időkben voltak díjak, néhány a mai napig a polcomon várja a tulajdonosát, a végén pedig kaptuk a morgás a nyertestől: "megint lámpa"? Így végül megértettük a jelzést, nem erőltetjük ami nem megy, tíz év után bezár a verseny! Marad a két évente megrendezendő BOB, az ÉTF, lehet továbbra is küldeni a külföldi versenyekre, és a "fészbúkon" osztogatni alamizsna lájkolásért. Hogy fáj-e? Nagyon! Nem csak nekünk, azoknak is, akik a szabadidejüket áldozzák a hazai búvárfotózás életbentartásáért, akik zsűriznek, szerveznek.

A jövő meglátjuk mit hoz. Ha összejön egy 10-15 fős mezőny aki hajlandó rendszeresen küldeni, hát semmiből sem tart újra indítani, de 4-5 kitartó, lelkes emberre (KÖSZI MÉGEGYSZER!) nem lehet verseny alapozni. Lehetséges, hogy jövőre újra rendezünk egy nemzetközi versenyt, ha találunk hozzá szponzorokat. Addig is mindenkinek kívánok jó témát, jó fényt, jó képeket!



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 23. zorro 2017 dec 12. 08:42  
Na ez igaz! Elég sokat merültem, jó helyeken, mantát nem láttam soha! Mondták, hogy ott úszott el fölöttem, csak hát én pont bíbelődtem valamivel, hahaha! Cetcápa az ok, de jó fotóm nincs róla, mert azt meg inkább csak néztem, annyira szép volt, sajnáltam volna , ha a fotózás miatt elvesztek egy másodpercet is a látványból :)
 22. Bunny 2017 dec 12. 08:15  
Ez igaz, de se DD se Zorro nem merül sokat, szóval erre nem hivatkozhatunk. Ezen kívül egy csomó olyan állandó hibával fotóz a többség, aminek semmi köze ahoz, mennyit merül, mert ha csak 1 képek lő az évi egy túrán, akkor is oda lehet figyelni a kompozícióra pl. Szóval ez egy igazán népszerű kifogás, csak nincs alapja.
Inkább igaz lenne, hogy "értem én csak lesz*rom".
 21. Vanek 2017 dec 11. 23:14  
Azért az sem elhanyagolható, hogy ki mennyi merüléshez jut. Ha 1-2 évben 5-10 merüléshez, vagy havi 10-20-hoz, hát biztosan másképpen fog "beáldozni" egy-egy merülést egy téma mégszebb "meglövéséhez". Pláne ha valaki nem "profi" fotós.
 20. Bunny 2017 dec 11. 22:42  
Jó, de ha úgy jönnek vissza, hogy jött a cetcápa meg a manta, akkor azért te is eszed a kefét?! :D
 19. zorro 2017 dec 11. 18:50  
Azért ez egy hosszú történet. Én úgy láttam, éreztem , hogy ha egy merülés alatt a csoport nem látott cápát, vagy óriási halrajt, akkor amikor visszatértek, és megkérdeztem mit láttak, a válasz álltalában az volt, hogy semmit. Közben én nagyjából az egész merülést egyhelyben fotóztam, vagy mondjuk 20 nm-en... és rengeteg érdekes dolgot láttam. Láttam az életet zajlani. De ahoz, hogy azt lásd, figyelni kell, "elvegyülni". Ezt is kitárgyaltuk már amúgy vagy százszor :) A lényeg a részletekben van. Persze egy fotós szafari, az az igazi, ebben egyetértek.
A további 18 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Drljanda / Kompkikötő

Croatia (Hrvatska)

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelycsikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés