»» ««

Partravetett bálna Párizsban

Környezetvédelem

Hogy kerül a bálna egy folyó partjára? Kamionnal.

Egy Belga művészcsoport, a Captain Bloomberg Collective utazó kiállítási tárgya egy élethű, életnagyságú partra vetett cet. A fekete óriás fogakkal teli szája nyitva, a szeme az égnek mered. Egy rejtély a mélyből, egy kérdés az emberiségnek: MIÉRT? A partravetett hatalmas emlős mindig címlapsztori, döbbenetes élmény - még úgy is, ha csak műanyag és alumínium.

A kiállítás célja a környezetvédelemre való figyelemfelkeltés mellett az oktatás is. A készítők bemutatják a bálnán lévő élősködőket, valódi fogat és bálnabőr, sőt bálnaolajat is. A bemutató mindig roppant népszerű az gyerekek körében is.

A szobrot éjszaka helyezzük el a parton, a partrasodródást vérrel és bűzzel tesszük élethűvé - írja a művészcsoport a weboldalán. Reggelre a tetemet elkerítjük, hogy az embereket távol tartsuk, színészeink tudósnak és egy kitalált "North Sea Whale Association" szervezet hivatalos személyeinek öltöznek, teljes tudományos felszereléssel imitálják a hivatalos helyszínelést. Mintát vesznek a tetemből, a sajtónak pedig nyilatkoznak az esetleges okról, sőt bemutatják a mintául vett fogat, cetolajat, parazitát stb, miközben extra információval szolgálnak a cetekről. A bemutató alatt a színészek együtt működnek valódi helyi tudományos társaságokkal, akik az oktatás és a móka kedvéért kamu interjúkat készítenek, és együttműködnek az alkotókkal.

Az utazó kiállítás eddig több országot és helyszín is bejárt, Anglia, Spanyolország, Hollandia, Németország és természetesen Belgium mellett most épp Franciaországban állítják fel szobrot.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Maksour

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal nagy rája egyéb tengeri emlős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés