»» ««

Adriai búváridény 2004 - Morski Mjehuric (Buborék), Krk

Adria

Bárhogy is változzon a világ, azért az Adria még mindig közelebb áll a legtöbb magyar búvár szívéhez, mint akármelyik másik tenger.

Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy sokakat érdeklő téma, milyen is volt az idei szezon a búvárkodás szempontjából. A legilletékesebbekhez fordultunk, az Adrián működő magyar bázisoknál érdeklődtünk a tapasztalataikról. Sorozatunkban a búvárbázisok által adott válaszokat adjuk közre.

Szarka Géza - Buborék és Morski Mjehuric (Krk sziget)


(C) Morski MjehuricMióta mûködik a bázis az Adrián és pontosan hol? Mi volt az alapvető cél induláskor és hogy történt a hely kiválasztása?
Céget 2000 évben alapítottuk, mivel ekkor már látszott, hogy Horvátországban (a hajóbérbeadásokhoz hasonlóan) a búvárkodást is szabályozott keretek közé szorítják, mivel ebben az ágazatban az itt tevékenykedő számtalan vállalkozás, iskola az állam részére nem jelent adóbevételt. Hely kiválasztásában akkor a már meglévő ismeretségek, kapcsolatok és az ideális mennyiségű tőke hiánya döntöttek.


Hogy lehetne röviden értékelni a 2004-es idényt, a merülések és a bázis működése szempontjából?
2004 évben bázisunk több vendéget fogadott mint eddig bármikor, véleményem szerint a szervezettség és a személyzet is jobban működött, mint korábban. Sajnos a szezon végére nagyon elfáradtunk. Üzletileg ennek ellenére a korábbiaknál gyengébb évet zártunk, mivel a helyi működési feltételek sok új költséget eredményeztek számunkra, s hajónk felújítása során is előadódtak váratlan problémák.


A vendégek többségében magyar búvárok, vagy vegyesen vannak magyar és külföldi vendégek?
Vendégeink magyar búvárok. Bázisunk eldugott helyen kis faluban van, utcai forgalmunk nincs, nem is számítunk rá.


Változott-e az Adria megítélése az utóbbi években? Javult-e a helyzet az új autópályák megépülésével, a gyorsabb lejutás lehetőségével?
Bázisunk Krk szigeten Magyarországhoz igen közel van, hídon keresztül megközelíthető. Ez részben előny, részben hátrány. Vendégeink jelentős része a hétvégét tölti itt, mint egykor a Balatonon volt divat. Az autópálya megléte kb. 1-1,5 órával rövidítette az utat, a kezdeti állapothoz képest.


A következő idényben is folytatódik-e a bázis mûködése, van-e tervbe véve valamilyen fejlesztés, változás ami a búvárok számára vonzóbbá teheti?
Bázisunknak az idei a negyedik szezonja volt, természetesen működünk a következő szezonban is. Komolyabb fejlesztéseken gondolkodunk, ez azonban a megvalósulásig titok. Ami biztos, hogy a már kedvelt és megszokott búvárprogramokon kívül több nem-búvárprogramot is ajánlunk vendégeinknek. Fish-picnic halászhajón, borospince látogatás ...


Ha röviden kellene megfogalmazni, mik azok indokok, amiért a magyar búvároknak érdemes az Adriára menni merülni?
Miért érdemes a magyar búvároknak az Adriára utazni:
-közel van
-parti merülés nálunk az idén nem drágább mint a magyar bányatavi vagy dunai bázisokon
-hajós merüléseken igen szép dolgokat tudunk mutatni (falak, barlangok, roncsok)
-melegebb a víz, mint otthon
-mediterrán környezet, szép kirándulás balatoni árakon
-ja, és mert búvárkodni jó!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dibba´s Rock

United Arab Emirates

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 15m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés