»» ««

Márciusi verseny eredménye

Fotózás

A hónap témája a búvár volt, a zsűri sorrendjét és a képértékelést olvashatjátok.

A 2017-es év márciusi víz alatti fotósverseny fordulójának témája a búvár volt. Olyan felvételeket vártunk, ahol a téma maga a búvár. Itt nem konkrétan készülékes scuba diver-re gondoltunk, hanem a nemzetközi versenyekhez hasonlóan elfogadtuk pl. a szabadtüdővel merülő embereket is búvárként.

A versenyre 12 kép érkezett, a zsűri döntése alapján a győztes:
macok - ?. típusú találkozás (13 pont)

További pontot kapott képek:
Bunny - Nagy levegő (12 pont)
Garfield33 - Ninjaaaa (7 pont)
Fefe - Bride - Menyasszony (6 pont)
Thomasbuvar - Levitáció (3 pont)
horvathv - Cím nélkül (2 pont)
rodof - Cím nélkül (1 pont)
elche - Cím nélkül (1 pont)

Gratulálunk a győztesnek, és minden pontot kapott fotósnak, és köszönjük Előd László, Gulyás Zsolt és Násfay Béla zsűritagoknak a munkájukat.

Az áprilisi hónap témája az évtized. A havi rendszerességű víz alatti fotósversenyünk idén áprilisban ünnepli fennállásának 10. évfordulóját! Az első fordulónk 2007 áprilisában zajlott Kedvenc képem témával. Ennek apropójából várjuk az elmúlt 10 évben készített legjobb vagy legkedvesebb képedet, és most kivételesen beküldhető olyan kép is, ami már nyert divecenter.hu havi versenyén. A beküldési határidő a szokásos hónap 15. 21:00 óra.

Most pedig következzék Előd László várva-várt képértékelése:

Nehéz téma volt a kiírás, mert úgy készíteni képet, hogy maga a búvár legyen a fő téma, hacsak nem kimondottan modell fotózással foglalkozunk a víz alatt, nem könnyű. Sokan nem is oldották meg túl érdekesen, de lett egy-két gyöngyszem ami nekem tetszett. Na nézzük akkor szerzőkként kinek mennyire sikerült!

elche - Cím nélkül
Maga a környezet elég ipari, ilyenkor arra kell törekedni, hogy legalább a fotózás többi részét kézben tartva készítsük el a legjobb kompozíciót és próbáljunk jó fényekkel dolgozni. A nagy látószögű objektívekről tudjuk, hogy torzítanak, ezért figyelni kell arra, hogy honnét készítjük a képet. Itt felülről fotóztunk ezért nagyfejű, kis lábú alanyunk lett. Vagy kisebb látószöggel dolgozzunk (ez erősen ajánlott ilyen esetekben - kb. 20mm) vagy ne a modell fejénél/lábánál nyomjuk az exponáló gombot. Figyeljük mit látunk a keresőben! A csillogó rézsisakra is figyelni kellett volna és az árnyék sem szép a csempén.
Bunny - Nagy levegő
Szép hangulatos felvétel, nekem még az ff választás is bejön. A buborék sokat dob a képen, látszik hogy úszik a búvár, dinamikát is ad a képnek, illetve segíti megjeleníteni a merülés hangulatát. Nem eget rengető téma, nem eget rengető megoldás, de teljesen korrekt kis kép. Persze ha egy delfinnel játszana modell a víz alatt, akkor bitang lenne! :-)
ninjazx9 - A sportbúvár
Értem én, hogy ez volt a téma, de csúnya színű, rossz látótávolságú vízben, egy felismerhetetlen búvár, akinek a maszkja sötétben tartja az arcát, mert vagy vaku nélkül vagy rosszul vakuzva készítette a fotós felvételt, számomra a tucat képek egyike. A karikában legalább úszna át egy másik búvár vagy delfin! :-) Tessék vakut használni ilyen esetben, közel menni és szólni a modellnek, hogy az OK jelet úgy mutassa, hogy a kézfeje az arcával egy síkban legyen, mert rendes vakuzásnál különben az túl fog élni, meg furán nagy is lehet. Itt persze ilyen probléma nem merült fel a mesterséges világítás hiánya miatt.
mali - Next Generation
Engem mindig zavar amikor búvárt látok a képen és lóg valamije. Itt is a nyomásmérő rögtön zavarja a szememet. Fura, hogy a medence világosabb mint a modell és nem tudom mit akart a fotós azzal, hogy a kép nagy része egy üres medence. A "next generation" pedig nagyon középen terpeszkedik, pedig az aranymetszést már sokszor megbeszéltük!
Beige - Facéra jó lesz ;-)
Nem lesz jó a Facéra sem, mert nem szól semmiről sem a kép. A teljesen homogén háttér (semmit nem látunk a vízből) előtt pózoló búvár kompozíciótól azt várnám, hogy egy szép modell fotót fogok látni, ahol esetleg egy csinos búvárlány vagy jóképű búvárfiú pózol és hirdet egy márkát vagy a merülés szépségét. De a felvert homok, a kicsit idétlenre sikerült "laza" kézmozdulat és az, hogy az arc teljes sötétségben marad tönkreteszi ezt az ideát. A buborékok is tovább rontják a hangulatot, nem tudom mi volt a célja a szerzőnek ezzel a képpel? A Facéra csak azért lenne jó, mert nem látszik az arc? Akkor ha nem vállaljuk az arcunkat, akkor szerintem ne is Facézzunk (facsézzunk).
macok - ?. típusú találkozás
Kezdjük azzal ami nem tetszik: a rózsaszín uszony, a kicsit ügyetlen lábtartás. Ami tetszik: a mozdulat, az érdeklődő tekintet, a fények a lányon, a szép átlós elrendeződés. Még a torzított nagyobb kéz is használ a felvételnek (a kiázott bőr persze nem), rögtön viszi a tekintetet a medúzára, tehát azon nézőknek is egyértelmű lesz, mit lát a képen, akiknek nincs semmi köze a vizek élővilágához. Alapjába véve tetszik nekem a kép, jó megoldása a kiírásnak! Is.
rodof - Cím nélkül
Búvárportré elég kemény fényekkel. Nem tudom ez szándékos volt-e a szerzőtől vagy sem, nekem kicsit fura így, talán túl kiégtek a világos részek. Picit kevesebb kontraszttal még mindig megmaradna a hatása a képnek, de főleg a modellnek kellene picit erőteljesebb arcot vágni. Nagyon csak belebámul a kamerába, ami meg végképp nem illik ehhez a fényekhez.
bud69 - emelkedés
Fentről fotózni veszélyes! Már kritikailag nézve. Könnyen kaphatunk ugyanis rossz kritikát! Most sem értem mi volt a szerző szándéka amikor megnyomta a gombot? Ha már ilyen rossz szögből fotózott, akkor legalább elküldtem volna a búvárokat a jobb felső sarok felé, mert az teljesen üres maradt. Így két legyet ütött volna egy csapásra: eleget tett volna az aranymetszés szabályának és kitelítette volna a képet.
Thomasbuvar - Levitáció
Tök egyszerű kompozíció de ettől jó! Néha bele sem gondolunk, hogy ilyen üres képet nem is könnyű csinálni a zátonyok közelében, nyílt vízen meg ritkán vagyunk. Szép a búvár tartása, jó a buborékja, még kis fényt is kap a naptól és a felszín is épp csak látszik! Gratulálok!
Garfield33 - Ninjaaaa
Érdekes felvétel, pont a nap és a hajók előtt egy búvár. A lábak nagyon csúnyán állnak, maga a kép sem hoz tűzbe, de egy jópofa búvártárs fotó (leszámítva a lábakat!).
horvathv - Cím nélkül
Édes ahogy a búvár világít a lámpájával. De mit is? Na ettől kicsit komikussá válik. A logó octopus pedig még fel is bosszant. Ha már gyalog út van a képen akkor miért nem gyalogolnak ott az emberek/búvárok? Persze uszony nélkül. Inkább azon agyalnék, milyen ötletekkel lehetne feldobni ezt a lehetőséget, mert így magában csak nagyon kicsit érdekes.
Fefe - Bride - Menyasszony
Mindig azon izgultam, hogy az esküvői fotóm ne ilyen legyen. Már persze az asszonyról készült képek. Az ilyen típusú színek, kompozíciók már a 80-as években is kiverték nálam a biztosítékot, ezért nem szenvedtem volna ennyit a víz alatt! Technikailag persze nagyon ügyes kép, csomó erénye van, de biztos vagyok benne, ízlésesebb képek is találhatók ott a memóriakártyákon!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 6. GRobi 2017 ápr 04. 12:43  
Gratulalok a győzteseknek!
 5. rodof 2017 ápr 02. 20:14  
Köszönöm a zsürinek az értékelést és Gratulálok a győztesnek.
 4. PDIC 2017 ápr 01. 10:36  
Egész jó kép a kabinablakomról. :)
 3. macok 2017 ápr 01. 04:16  
Köszönöm az értékelést, zsűrit és gratulálok én is a többieknek!
 2. Thomasbuvar 2017 már 31. 14:59  
Gratulálok a győztesnek, dobogósoknak, pontott szerzetteknek! Köszönöm az értékelést és abban megfogalmazott gratulációt! :)
A további 1 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Yenadwak

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés