»» ««

Októberi fotósverseny eredmény

Fotózás

Októberi süss fel nap című fordulónk eredményét és értékelését olvashatjátok.

Az október havi versenyünkre olyan víz alatti képeket vártunk, amelyen a nap vagy annak sugarai karakteressen jelenjenek meg. A három fős zsűrink (Előd László, Gulyás Zsolt és Násfay Béla) döntése alapján a győztes kép:

Balage - Reggeli napsugarak (14 pont)

További pontot kapott képek:
macok - Jellyfish lake (13 pont)
Garfield33 - Hal-glória (8 pont)
Bunny - Odass, mi az ott fent? (4 pont)
istvanv - Cím nélkül (2 pont)
elche - Cím nélkül (2 pont)
Thomasbuvar - Megvilágosodás (2 pont)

Gratulálunk a győztesnek és mindenkinek pontozottnak, és köszönjük a képeket! A jövő hónapban is számítunk az aktivitásotokra, ahol WACF (Wide Angle Close Focus), tehát nagylátószöggel készített közeli képeket várunk. A beküldési határidő a szokásos, tehát november 15 21:00 óra.

Köszönjük a zsűrinek a munkájukat, külön köszönet Előd Lászlónak, aki ebben a hónapban is elkészítette a képek szöveges értékelését, amit itt rögtön olvashattok is.

GRobi - Cím nélkül
Bár a kiírásnak megfelel, a napsugarak karakteresen jelennek meg, de a képen ettől függetlenül nem történik semmi. Kellene bele egy cápa sziluett! J Kicsit túlszaturált is lett, amikor ennyire életidegen színek vannak már a képen az zavaró tud lenni, ahhoz hogy elfogadhassuk ahhoz művészibbnek kellene lennie.
Bunny - Odass, mi az ott fent?
A napsugarak ezen a felvételen kevésbé jelennek meg és ez annak is köszönhető, hogy túlexponált a háttér. Ha tiszta vízben (pl. Vörös-tenger általában) fotózunk és a napot is rákomponáljuk a képre, akkor kezdjük a műveletet azzal, hogy DSLR gépnél rakjuk az általános 1/250 szinkronidőre és a rekeszt kezdetnek húzzuk le 11-re. Menjünk közel a témához, hogy a vaku bírja teljesítménnyel és ha úgy érezzük még mindig beég a nap, akkor próbáljunk tovább rekeszelni nyugodtan.
Balage - Reggeli napsugarak
A napsugarak is szépek, a téma is kiváló és a komponálás is tökéletes. Ritkán látni ilyen erős felvételt a DC havi versenyén, briliáns felvétel, gratulálok hozzá!
Thomasbuvar - Megvilágosodás
Inkább a vicces vagy a horror kategóriába férne be ez a felvétel, de ettől függetlenül ötletesen komponált és még egy kis természet is jutott a kis halacska révén a képre! Persze kellett is hisz így van mire néznie a csontváznak! Jópofa!
istvanv - Cím nélkül
Jaj de szép példa a másik bohóchalas képnél leírtakra! Az idő 1/250, a blende f18! Tehát a kollega úr nem szégyellte szűkíteni a blendét keményen, hogy a háttér kék és a nap megfelelő legyen! Persze ilyenkor erős vakura vagy nagyon közeli fotózásra lesz szükségünk! A kép egyébként sajnos egyébként kicsit tucat, bohóchalak anemónában a háttérben a nap. Kicsik is a halak és nem is történik semmi a képen.
macok - Jellyfish lake
Szép felvétel egy jó helyen. Nagyon szép ahogy a kék víz átmegy zöldbe, a medúza jól kitölti a képet és a többi kisebb medúza is szépen asszisztál a "főnöknek". Kár, hogy láttunk innen már izgalmasabb felvételt is, modellel, több medúzával. Azért természetesen ehhez is gratulálok!
Garfield33 - Hal-glória
A téma ötös, a kivitelezés hármas, a képfeldolgozás egyes. Sziluett képnél nem szerencsés ha a dolgok egybefolynak, ezért a hármas osztályzat. Picit túl sok minden van a képen, a szemem ugrált összevissza a képen. A víz színe pedig nagyon csúnya, olyan mintha a szaturáció le lenne húzva. Ha ilyen is volt a víz akkor is csalnék és felhúznám színesebbre vagy csinálnék belőle vészesetben ff-t, de így nem hagynám.
Fefe - Úton a menyországba - On the way to Heaven
Itt is sok a háttér fénye és a teki annyira meredeken megy felfelé, hogy ettől a feje már alig látszik. Így kicsit béna lett a kompozíció és a vakuzás sem sikerülhetett jól.
elche - Cím nélkül
Örülök amikor a verseny fotói igazolják állításaimat! Azt írtam kicsit uncsi ez a téma, és a beküldött képek harmada gyakorlatilag a bohóchal és a nap témát választotta. Itt nekem sem a víz színe, sem az anemóna nem tetszik. A csalánozó elnyomja az egyébként szép pizsamásokat a nagylátószögű objektív nem volt jó választás ehhez a témához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 11. bohóchal 2016 nov 07. 12:36  
A tied a másik kép, amit elloptam... :)
 10. bohóchal 2016 nov 07. 12:35  
Ugyan csak annyit értek a fotózáshoz, amennyit Thomastól tanultam,
viszont ilyen gyönyörű medúzát még nem láttam. És a kép is nagyszerű, már csak a színek miatt is... :) Ismeretlenül is gratulálok!
 9. Balage 2016 nov 02. 21:29  
Na akkor....
 8. zorro 2016 nov 02. 17:23  
Na tessék van itt élet, egyszerre szól két zsűritag :p
 7. zorro 2016 nov 02. 17:22  
Hehe... Dede! Mutasd meg a zsűrinek, hogy is kell jól fotózni ;) Hajrá Mindenkinek!
A további 6 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Manta Point, Pulau Wai

Indonesia

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 9m, látótáv: 4-10m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa mantarája

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés