»» ««

Búvársport: tíz érem a tarsolyban

Egyéb

Ahogy már az elmúlt években megszokhattuk: nem okoztak csalódást az év egyik legfontosabb versenyén a magyar uszonyos úszók.

Válogatottunk tíz dobogós helyezést ért el a San Marinóban rendezett 21. Európa-bajnokságon, ebből három arany-, egy ezüst- és hat bronzérmet akasztottak a nyakukba.

Az éremtáblázaton az oroszok és az olaszok mögött, a harmadik helyet szerezték meg. A siker értékét növeli, hogy a csapat nem volt teljes: több éremesélyesünk is csak a duisburgi világjátékokon vállalja a részvételt, így kihagyta a kontinensvetélkedőt. A 13 tagú válogatott így is kitett magáért, a kiemelkedő eredmények mellett Európa-csúcsok és országos rekordok is születtek. "Elégedettek lehetünk a látottakkal - összegezte tapasztalatait Kovács László kapitány. - Mindenképpen ki kell emelnem a dunaújvárosi Vilhelm Szilárd teljesítményét. A harmadik elsőségünket Wirtz Melinda szerezte, aki tavaly még a visszavonuláson gondolkodott, de az októberi, sanghaji világbajnokság után beállt a sorba, és most ezerötszáz méteren mindenkit maga mögé utasított."

Rajtuk kívül is többen nyújtottak remek teljesítményt: Ócsai Dorottya és Székely Lilla egyaránt letette a névjegyét a felnőttmezőnyben, Vinkler Péter pedig ezúttal két bronzéremnek örülhetett, csakúgy, mint Kanyó Dénes.

[ Nemzeti Sport ]

Kapcsolódó link: A verseny hivatalos honlapja
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

P29 Patrol Boat Wreck

Malta

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésroncs merüléshomokos élőhely mesterséges élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés