»» ««

Giga bírság korall pusztításért

Környezetvédelem

Az ausztrál kormány kb. 25 milliárd Ft.-nyi bírságot akar behajtani egy kínai hajónak a tulajdonosaitól.

Az ausztrál kormány 120 millió ausztrál dollárt (25 milliárd forintot) akar behajtani a bíróságon annak a kínai hajónak a tulajdonosaitól, amely 2010 áprilisában megrongálta a Nagy-korallzátonyt. Az ausztrál szövetségi bíróság tárgyalásán elhangzott, hogy az ütközéskor megrongálódott nehézolaj-szállító hajóból sok száz kilogrammnyi mérgező anyag - főleg a hajótestet borító súlyosan toxikus ón - is került a vízbe. Az ón meggátolja, hogy a hajótesten megtapadjanak a vízi organizmusok. A szállítótartályokból az olajat még a baleset után kiszivattyúzták, majd a hajót elvontatták. A tengerbiológusok szakvéleménye szerint a 40 hektáron szétterült mérgező hulladékot el kell távolítani a térségből.

A korallzátonyon hat éve megfeneklett Shen Neng-1 kínai szállítóhajó a Shenzen Energy Transport tulajdonában van. A cég képviselője azzal érvelt, hogy a korallzátony természetes módon önmagától is rendbe jön idővel, ezért a vállalatnak nincs miért fizetnie. Az alperesek a vizsgálati módszert is megkérdőjelezték, amellyel a terület ónszennyezettségét kimutatták.

A hajót biztosító London P &I Club közleményben jelezte, hogy irreálisnak tartja az ausztrál kormány követelését a keletkezett károk elhárításának költségeiről.

[ Greenfo ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dibba´s Rock

United Arab Emirates

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 15m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés