»» ««

A Részletek forduló eredménye

Fotózás

A júliusi fordulónk eredményeit és a képértékelést közöljük.

A forduló témája a Részletek volt. Olyan képeket vártunk, amelyen bármilyen víz alatt élőlény egy részlete jelenjen meg, lehet szem, fog, jellegzetes mintázat vagy bármi egyéb. A forduló győztesét ebben a hónapban is három fős zsűri szavazata alapján határoztuk meg. A zsűriben ismét Násfay Béla, Gulyás Zsolt és Előd László volt segítségünkre, akiknek ezúton is köszönjük a munkájukat.

A győztes ebben a hónapban:
Thomasbuvar - Íííj de közel!... (11 pont)

A további pontszámok:

Balage - Leléptem... (8 pont)
2twins - Színes világ (8 pont)
istvanv - Error (7 pont)
Fefe - A szem a lélek tükre (3 pont)
nme - Hal csali (3 pont)
Btomi33 - Tüskék (2 pont)
macok - Psyhedelic (2 pont)
mali - Krokodil hal Pillantása (1 pont)

Gratulálunk a győztesnek és a pontozottaknak, és köszönjük mindenkinek a képküldés.

A szeptember hónapban a környezetvédelmet helyezzük előtérbe. A téma: Környezetszennyezés Olyan víz alatti fotókat várunk, amelyen kimondottan szemét látható. A beküldési határidő a megszokott hó 15. napja este 9 óra.

Most pedig következzen Előd László értékelése a képekről, amit ezúttal is köszönünk neki!

mali - Krokodil hal Pillantása
Sokat meglőtt felvétel és láttuk már sokkal jobban is elkészítve. A fekete-fehér konverziót nem is értem, mit ad a kép értékéhez? Nagyon középre lett komponálva és semmi átlós sincs az elrendezésben, ezért nagyon statikus, unalmas. Ha óvatosak vagyunk akkor tucatnyi képet lehet készíteni a krokodilhal szeméről, máskor tessék "körbe lőni", hátha sikerül jobb szöget találni.
Bunny - Dűneszörny
Én is szenvedtem már a rája kopoltyú/szem megörökítésével. Nehéz megtalálni a jó szöget, ami érdekessé teszi az egészet. Itt sem sikerült, bár a szem viszonylag arany metszési pontba került, de így a kopoltyú a kép közepén árokként éktelenkedik. Nem hoz tűzbe a kép.
macok - Psyhedelic
Láttam már jól elkészített kagyló képet, ez sem lett rossz, de lehet csak azért látom így mert én nem szoktam vele foglalkozni és ezért pozitívabban állok ehhez a témához. A jobb oldali árnyék az mindenképpen nagyon zavaró, ezeknek a képeknek az a lényege, hogy nehéz legyen kivenni mi is van a képen, csak egy művészi absztrakt ábrázolás legyen. Ebbe egy rossz világítás az gyilkos, megöli a képet.
Balage - Leléptem...
Az ötlet nagyon jó, a kivitelezés is szép, a téma lehetne kicsit látványosabb, színesebb, élénkebb. De akkor abban a pillanatban ez ennyit tudott adni. Én kedveltem ezt a képet.
Beige - Cím nélkül
Picit felülről, kicsit zavaró környezetben. Ezek alaphibák egy fotó készítésénél, ha már sok mindenről lesz fotónk, akkor már el sem fogjuk sütni a gépünket ha látjuk a témánk nem a megfelelő helyen, pozícióban van. Persze ha csak gyűjteni akarjuk a képeket és a mennyiségre megyünk!
Fefe - A szem a lélek tükre
Ha a szem a lélek tükre, akkor elég kiüresedett lelke van szegény párának. A fotós nagyon figyelt az átlós elhelyezésre, az aranymetszés szabályára, csak a lélekre nem. Ahogy fentről lefelé néz szegény halacska, kicsit az elmúlás a szomorúság hangulata járta be a szívemet. A színek fakósága is ezt erősítette, miközben érezni a képen a szerző nem ezt akarta. Halott a szeme szegény halnak, nem sikerült elkapni a jó fényeket, a megfelelő szöget.
istvanv - Error
Érdekes felvétel, szeretem azokat a képeket amik természetfotók, de a képen a részlet alapján nem feltétlenül tudja a néző, hogy ez egy élőlény része. Ezt sikerült meglátnia a szerzőnek. A bal felső saroknál érezni csak kicsit a csalást, ott az a rész már nincs síkban máshogy esik oda a fény.
yxygan - Együtt jobb
Unalmas korallrészlet. Ilyet kis gébbel szoktak fotózni. Az elrendezése sem dinamikus, egyedül a részletességet tudnám kiemelni, ami a jó vakukezelésből vagy az erős élesítésből is fakadhat.
Btomi33 - Tüskék
Érdekes a megvilágítása, sejtelmes kép, talán túl van vágva, alig van tüske ami megmaradt egészben a képen. Legjobban persze egy kis halacska vagy rák hiányzik a képből, inkább jó környezetnek lenne jó ez a felvétel egy megfelelő főtémával.
Thomasbuvar - Íííj de közel!...
Bár nem túl esztétikus a kép, de annyira közelről és annyira rémisztő fogakkal néztem szembe, hogy megfogott a kép. A falamra biztos nem raknám ki, de egy fogorvos lehet fizetne érte! Jó szögben, jól elkapott kép, a hal meg olyan amilyen.
2twins - Színes világ
Tényleg színes. Az az erőssége. Egyébként egy nagy kavalkád, azt sem tudom melyik részét nézzem, pedig egy képnél nagyon fontos, hogy a szemünk egy pontra legyen vezetve ahova hosszabban fókuszálhat. Itt nincs ilyen pont.
nme - Hal csali
Ez egy nagyon jó kép lenne! Zavaró a belogó fűszál, de a legzavaróbb a kitakart jobb oldali szem. Kár érte mert bitang lehetne! Talán picit több mélységélességet is elbírna. Na jó, nem talán!
Garfield33 - Azok a szemek...
Tényleg jól nézne ki a falunkon egy kép aminek a fele egy nagy életlen paca? És nem a háttérben, hanem ez a paca takarja ki egy részét a főtémánknak! Na ez a nagy gond ezzel a felvétellel! A zöldes színét sem kedvelem a fotónak, de az már csak legyen az én problémám.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 4. Balage 2016 sze 19. 17:52  
Köszi az értékelést!   Nekem is tetszik!  :)
 3. Darth-Digilog 2016 sze 18. 14:14  
Ne fotózz máskor fekete-fehér kroki halat, vannak abból szép szinesek. :-)
 2. mali 2016 sze 02. 19:32  
Köszönöm a hasznos tanácsokat, bár annyit megjegyeznék a kollégának, hogy a krokodil hal fekete – fehér alapon. Azért köszönöm az értékelést, és gratulálok a győztesnek.
 1. Thomasbuvar 2016 sze 01. 13:27  
Személyes találkozásunkkor egy hete, DD elmondta nekem, milyen kifogásai vannak a képemmel. Ezt követően álmomban sem gondoltam, hogy megnyerhetem a fordulót. :) Köszönöm szépen a zsűrinek az első helyet, illetve Előd Lászlónak az értékelést! Gratulálok a helyezetteknek és a pontot szerzőknek is!

Merülőhelyek

Poseidonia (Al Kahfain) Wreck

Egypt, Red Sea

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilágdelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés