»» ««

Megújul a fotósverseny

Fotózás

Havi rendszerességű búvárfotós versenyünk új útra téved, ami reméljük egy szebb jövő felé repíti!

A divecenter.hu havi búvárfotós versenyét 2007-ben indítottuk el, bizony ám, a 10. évében jár! Több, ma már hazai sőt nemzetközi versenyeken is jegyzett víz alatti fotós pályára állításában komoly szerepe volt a versenynek. Volt sőt most is van profi képértékelés, külföldi versenyzőink is akadtak és nem maradhat említetlenül a sikeres videós oldalág sem. 109 forduló igazán komoly szám, amire büszkék lehetünk mindannyian.

Sajnos az elmúlt években egyre kevesebb szabadidővel, utazási lehetőséggel, és hát valljuk be lelkesedéssel rendelkeznek a hazai búvárok. Az elmúlt hónapokban 7-8 képes fordulókat se volt lélekemelő látni, de még szomorúbb az a közönség számára nem nyilvánvaló tény, hogy a sorrendet hónapok óta 10-12 szavazat dönti el. Könnyű belátni, hogy ilyen kevés szavazónál Damoklész kardjaként lebegett a fejünk felett, hogy mikor jön egy lelkes ámde kevésbé ügyes fotós, aki bevonva akár csak a szűk családot a szavazásba előidéz egy irreális eredmény. Szerencsére ez eddig elkerült minket, bizton állíthatjuk, hogy minden hónapban és évben olyan eredmény született, ami reális, de nem akartunk elmenni a falig.

Ezért 2016 júniusi forduló volt az utolsó ... ahol volt közönségszavazás. Nincs értelme ilyen módon tovább folytatni a versenyt, viszont megszűntetni sem kívánnánk, ezért inkább megújítjuk! De előbb lezárjuk a múltat, a lezárásnak pedig a legjobb módja egy eredményhirdetés!

A 2016-os utolsó közönségszavazós fotósverseny (fél)évünk összetett győztese: Ifj. Lőrincz Ferenc alias Fefe! Gratulálunk neki, megérdemelten nyert szoros versenyben Pohl András alias Macok barátunkkal.

És most beszéljünk a jövőről, vagyis a jelenről, ugyanis már az ehavi forduló is az új rendszerben fog lezajlani!

A képküldés módja nem változik, továbbra is egy versenyképet küldhet minden nevező. A felület is marad és a határidő is, minden hónap 15 napjának estéje.

Ami viszont változik, az a 15. utáni időszak. A közönségszavazás helyett a képeket egy jellemzően 3 fős szakmai zsűri fogja elbírálni, ahova olyan neves hazai fotósokat kérünk fel, akik már nem kívánnak vagy nem tudnak a dc-s versenyen indulni. Ebben a hónapban Násfay Béla, Gulyás Zsolt és Előd László lesz a három fős zsűri, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy elvállalták. A zsűri az 5 legjobb képet fogja kiválasztani, amelyek az eddigi rendszerhez hasonlóan pontokat kapnak, a legtöbb pontot elérő kép a zsűri döntése alapján a hónap képe, a legtöbb pontot gyűjtő kép lesz év végén az összetett győztes.

Ezzel párhuzamosan Előd Laci továbbra is elkészíti a képek szöveges értékelését a fotósok okulására. Tőletek indult kezdeményezésként, hogy az előző havi győztes is értékelje a forduló képeit. Ezt ezután se vetjük el, ha az illetőnek lesz kedve és ideje értékelni, örömmel vesszük és természetesen közzé tesszük. Ez idő alatt lehet beszélgetni, képet elemezni is a fórumon, úgyhogy a 15. utáni időszak a szabad képelemzés és a zsűrizés időszaka.

Ami még felmerült, hogy megpróbálunk valami díjat felhajtani az évvégi győztes számára. Nem ígérhetünk semmit, de bízunk benne, hogy valami vonzó fődíj az elismerés mellé be fog kerülni, és erről rövidesen hírt is adhatunk.

Nagyon reméljük, hogy ez a néhány változás meghozza a kedvét mindenkinek, hogy újra küldjön képet most már nem csak más országok versenyeire, hanem az egyetlen havi rendszerességű HAZAI versenyre is! Legyünk egy kicsit lokálpatrióták, ez a mi versenyünk, komoly zsűrizéssel, szakértőtől képértékeléssel és év végén reményeink szerint díjazással, tehát azt gondolom presztizs jellege lesz újra megnyerni. Emellett a kezdő fotós is bátran küldhet képet, hiszen attól, hogy nem nyer vagy még az első ötbe se kerül be az, hogy egy profi fotós véleményezi a képét és nem mellesleg megmutathatja több száz embernek - ez már önmagában elég vonzó dolog kell, hogy legyen.

Természetesen ahogy eddig, úgy ezután sem csak magyar állampolgárok nevezhetnek, nyilvánvalóan a határon túli magyarokat is örömmel látjuk, sőt bátran lehet szólni akár külföldi fotós ismerősnek is. Aki nem beszél magyarul, a verseny felületét ahogy eddig, ezután is eléri az oldalunk angol nyelvű változatáról: http://www.divingiscool.com

Ne feledjétek már ez a hónap is az új rendszer szerint működik, és az újraindult évvégi összesítésbe beleszámít, aki tehát összetettben jó eredmény szeretne elérni, már most is keressen egy a havi témába illő képet és küldje be 15.-éig, még bő egy hete van rá.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fishhead

Maldives

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés