»» ««

Júniusi versenyünk eredménye

Fotózás

A júniusi fotósverseny eredményét és Előd Laci értékelését közöljük.

Június hónapban a havi fotósversenyünk témája az Életem a roncson volt. Olyan roncsos víz alatti képeket vártunk, amelyen a roncson élő élőlény és a roncs együtt látható. A fordulóra összesen nyolc kép érkezett, amelyek közül a közönség Macok képét találta a legjobbnak. Gratulálunk a győztesnek, és minden versenyzőnek!

macok - Carnatic (78 pont)

Fefe - A Liberty őre - Guardian of U.S.A.T. Liberty (64 pont)
Bunny - Részeg muréna (42 pont)
Thomasbuvar - Vaslakók (41 pont)
bud69 - Roncs mögöttem, roncs alattam........ (37 pont)
Btomi33 - Cím nélkül (17 pont)
ninjazx9 - A Liberty lakói (16 pont)
zaja - Életem a roncson? Járókeretesek jönnek - mennek... (15 pont)

A július hónapban a téma a Duotone. Olyan víz alatti élőlényről várunk képet, amelyen két szín dominál.

Most pedig következzék Előd Laci értékelése a képekről, akinek ezúton is köszönjük áldozatos munkáját!

Bunny - Részeg muréna
Egy muréna látványa mindig örömmel tölti el a búvár szívét, főleg ha még egész jól fotózható pozícióban is van. Én nem erőltettem volna a roncsos kompozíciót a felvételen, inkább sokkal közelebb mentem volna és amennyire lehet lentről fotóztam volna meg a murénát, hogy a háttér is csak a kék víz legyen. A bal alsó sarokban megjelenő árnyék jelzi, érdemes jobban figyelni a vaku beállításokra is. A fő téma ezen a képen sokkal kisebb mint egy nagy darab érdektelen roncsrészlet.
Btomi33 - Cím nélkül
A modellnek jó kis kép, főleg ha sikerül a nem búvár barátainak mindig elmagyaráznia mit is látnak a képen. Sajnos a krokodilhal nagyon beleolvad a környezetbe, a vaku nem tudta eléggé kihozni a színeit, valószínűleg kicsit távol volt. Lehet, hogy jobban szemből kicsit közelebbről, még ha az objektív látószöge nem is engedte volna, hogy beleférjen az egész hal, a kívülállók számára is könnyebben értelmezhető felvétel született volna. Ha túl sok minden van a képen, nehéz kivenni a főtémát az mindig rossz kompozíció.
ninjazx9 - A Liberty lakói
A vaku nagyon hiányzik a képről, a nagy kékségben belogó életlen kék valamik, a háttérben kékes kis halacskák nem hozzák lázba a nézőt. Vaku nélkül roncsrészletet fotózni ritkán érdemes, hiszen a részletben pont az a jó, hogy láttatjuk milyen színes korallok, szivacsok lepték be az emberi mesterséges zátonyt, miközben a halak is beköltöztek védelmet találva.
Thomasbuvar - Vaslakók
Mintha egy fele-fele fotót látna az ember ami egyben érdekessé de egyben a párhuzamos vonalak miatt unalmassá is teszi. Érdekesebb lenne a kép ha folt szerűen lenne csak kiemelve az anemóna a bohóchalakkal. Picit jobb lett volna ha színesebb lett volna az anemóma és környéke, nem lett igazán esztétikus a kép.
bud69 - Roncs mögöttem, roncs alattam........
Alapszabálynak is tekinthető, hogy amerre néz a hal ott több helynek kell lennie, mint a hal mögött. Ezen a felvételen igencsak kifelé kacsintgat a halacska ami nem jó kompozíció. Az erős árnyék sem túl előnyös. Az jól mutat, hogy a hal orra van jobban megvakuzva, szépen kiemeli a lényeget, de a háttér erős megvilágítása már inkább zavaró. Igazság szerint maga a téma, a talajon úszó hal, egy roncsrészlettel nem túl erős.
Fefe - A Liberty őre - Guardian of U.S.A.T. Liberty
Dinamikus a hal mozgása a kép szerkesztése. A világító búvár kicsit szűken maradt a képben, de jól mutat ahogy megvilágítja a halat. Picit ha jobbra tudta volna húzni a fotós a gépet akkor még jobb kompozíció sikerülhetett volna, de így is egész dögös kép született.
zaja - Életem a roncson? Járókeretesek jönnek - mennek...
Nem tudom mi a témája a képnek a bohóchal, a fotós vagy együtt a kettő, de rosszul megvilágított felvétel sikeredett. A roncs érdektelenebb oldala kapott fényt, míg az anemóna gyakorlatilag sötétben maradt. A bal alsó sarok feketesége sem túl szerencsés. A búvár is kevesebb fénnyel kellett, hogy beérje, így gyakorlatilag pont a témák nincsenek megvilágítva.
macok - Carnatic
Végre egy szépen világított, jól exponált felvétel! Viszont bár jó a téma, a jobb oldali nagy kékség teljesen üresen maradt, miközben a hal a roncs részletei közé került. Szerencsésebb lehetne ha a kékséget töltené ki inkább, úszhatna a nap felé, és kicsit több kis hal vehetné körbe. Tessék következőre lebeszélni vele!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. Fefe 2016 júl 03. 07:09  
Macok képe nekem is tetszett, gratula neki! A képértékelést ismét köszönöm!
 2. macok 2016 júl 01. 21:58  
Köszönöm, és köszönöm az értékelést.
 1. Thomasbuvar 2016 júl 01. 10:56  
Gratulálok a győztesnek, helyezetteknek! Macok képe megérdemelten lett a legjobb. Köszönöm az értékelést!

Merülőhelyek

Manta Point, Pulau Wai

Indonesia

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 9m, látótáv: 4-10m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés