»» ««

Búvárfelszerelések diszkont áron

Felszerelések

Németországban nagy meglepetést keltett, hogy a Lidl áruházak közelmúltbeli akciójában számos búvárkodáshoz szükséges felszerelést kínáltak, meglepően alacsony áron. Bár a németek anyagi lehetőségei általában lényegesen jobbak a mienknél, mégis komoly volt az érdeklődés.

Olyannyira, hogy az akció első napján többen is a boltok előtt vártak a nyitásra. Érthető a láz, ha néhány példát kiragadunk a kínálatból: LED-es kézi búvárlámpát és búvárkést 10 euróért kínáltak, Tigullio Angel pántos uszonyt 20-ért, de ezen kívül a szokásos ár nagyjából feléért lehetett rövidruhát, búvárkesztyűt vagy csizmát is venni. A taucher.net beszámolója szerint az áruházak korrekt mennyiséget tettek ki mindenből, így nem csak percekig tartott az akció. Szintén ez a magazin még tesztelte is a néha kétes eredetűnek tűnő felszerelést, amelyről néhány termék esetében hiányzott a CE jelzés, de alapvetően nem voltak róluk rossz véleménnyel. A 30 méteres mélységig vízállónak hirdetett lámpa például még 50 méteren is működött, igaz, az árával arányban volt a teljesítménye is, inkább csak tartaléklámpaként lehetséges használni a cikk szerzője szerint.

Lidl áruházak viszont nem csak Németországban vannak. E sorok írója Ausztriában vette szemügyre a búvárfelszerelés-kínálatot, de az akciós időszak végére járva a talán legérdekesebbnek tűnő lámpát már nem találtam a kínálatban, de rövidruha, uszony, kés és maszk továbbra is vásárolható volt. Ez utóbbi, a panorámás, szelepes Tigullio Wide (ami mellesleg kísértetiesen hasonlít az Oceanic Prizm 2 maszkra) 17 eurós árával valóban meglepően jó ajánlatnak tűnt.
A magyar Lidl áruházakba viszont a kínálatnak csak elenyésző része jutott el, ami arra utal, hogy nálunk egyáltalán nem tartják tömegsportnak a búvárkodást. Az, hogy Németországban viszont már annak számít, egyértelmű. Máshogy nem lehet azt értelmezni, hogy egy kifejezetten az olcsó árairól és aggresszív stratégiájáról híres diszkont áruházlánc úgy ítélte meg, érdemes dömpingáron, nagy tételben piacra dobni ilyesmit, mert van rá kereslet, a mosópor, az üdítők vagy az élelmiszerek mellett. Vajon a közeljövőben jön a Tesco Gazdaságos reduktor is?...
Ahogy egyre növekszik a búvárok tábora, egyre inkább előfordulhat a fentihez hasonló eset, amikor olyan nagy tétel kerül a piacra valamiből, hogy az árakat drasztikusan le lehet szorítani. Nyilván van ennek jó és rossz oldala is, de a lényeg talán az, hogy a búvárkodás egyre kevésbé lesz a kiválasztottak úri passziója, aminek alapvetően mégiscsak örülni kellene.

GR
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

El Malahy

Egypt, Red Sea

5/9 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágdelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés