»» ««

Látogatás az Octopussy bázison

(Hirdetés)
1/2. oldal

Riczler Gusztival készített interjúnkban is szóba került, hogy a mélymerülő rekorder "mellesleg" egy horvátországi bázis tulajdonosa is, ahová kedvesen meg is invitálta szerkesztőségünket.

Én eddig Krk-ről nem sok jót hallottam, és amikor ezt megemlítettem Gusztinak ő csak rejtélyes mosollyal annyit mondott - elviszlek olyan helyre, hogy az álladat fogod keresgélni. Így esett, hogy kihasználva egy ünnepnap adta lehetőséget levonultam egy hosszú hétvégére a Krk szigetén található punati bázisra.

Este 10 körül érkeztünk a bázishoz, ahol még javában pezsgett az élet, palacktöltés és másnapi teendők szervezése közt értem Gusztit, és a bázis üzemeltetésében, merülés vezetésben jeleskedő Volner testvéreket, Miklóst és Andrást.
Az általuk szervezett 3* -os szállás igazán igényes volt, szokatlanul nagy szobák, nappali, fürdőszobák - tip-top és árban is elfogadható.

Szállással kapcsolatban mindjárt egy információ a bázistól. Krk szigetén a települések többségében már nem lehet alkudozni szállásra, mint régen. Az apartmanok 90%-a a törvényi szabályozások és a szigorú hatósági ellenőrzések miatt a helyi turista-irodákon keresztül kerül kiadásra. Az árak kategóriánként, hatóságilag kerülnek meghatározásra, az irodák minimális nyereséggel dolgoznak. Emiatt aztán nyugodtan lefoglalhatjuk vagy a bázissal lefoglaltathatjuk előre a szállást, nem fogunk bukni viszont sok idegeskedéstől megszabadulunk.

A bázis sűrített levegő mellett nitrox töltésére is be van rendezkedve, és lehetőség van felszerelés bérlésére is természetesen. A felszerelés számára egy komplett falnyi polc, hatalmas műanyag ládákkal áll a búvárok rendelkezésére, körben pedig a ruhákat lehet kiakasztani száradni. A bázis mögötti udvaron édesvíz és szárítókötél várja a sós búvárfelszereléseket. A felszerelésünket a hajó és a bázis között a bázis járművével mozgatják, szóval érkezéskor bepakolunk a bázisra, és utána akár gyalog is lesétálhatunk az apartmantól, mint ahogy én is ezt tettem.
Mivel a bázis a tengerparti sétányon van, közvetlen mellette hangulatos éttermek, boltok találhatóak, előtte kikötő, parkolóhely.
A bázison a látogatók leginkább az új társtulajdonosokkal, a Volner-testvérekkel fognak találkozni, Andrist (alias Vöcsök) sokan a dahabi Sea Dancer bázisról ismerhetik, Miklós pedig az üzleti élet stresszes világát hagyta ott ezért a nyugodt kis bázisért. Mindketten nagyon jó fejek, barátságosak és felkészült búvár-vezetők.
Gusztit szerintem nem kell bemutatni, megismerhettük közvetlenségét, és tudását akár a vele készített riportból is. Nem szabad megfeledkeznünk a legfontosabb emberről, Juditról sem, aki a búvárok "álmát" intézi - a szállásfoglalás az ő csinos vállára nehezedik már évek óta.

Az írás a következő lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Merülőhelyek

Koh Bon (pastel Ridge)

Thailand

1/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés