»» ««

Búvár mobiltelefon

Külföld

Egy folyóba esett mobiltelefon 40 mérföldnyi búvárkodás után működőképesen került elő.

Hallottunk már sokat megélt fényképezőgépről, ami még működött, miután előkerült - víz alatti tokban. De ez a mobiltelefon extra védelem nélkül tett meg 40 mérföldet a víz alatt.

Mindenki tudja, a mobil többnyire véglegesen tönkremegy, ha vízbe esik. Jane Symonds tavaly augusztusban kenu kiránduláson vett résztbarátaival, ahol a csónakja felborult. Miután átmentették a felszerelésüket a barátjuk kenujában, és folytatták az utat, később az is felborult és mindent elvesztettek: pénztárcát, ruhákat és mint kiderült a mobil telefont is.

Másnap megpróbálták megkeresni a folyóparton az elveszett tárgyakat, sikertelenül. Ahogy telt-múlt az idő, Jane-t egyszer csak a szülei hívták, hogy egy férfi keresi. Mint kiderült az úr, Richard Altwasser kagylót gyűjtögetett a tengerparton, amikor megtalálta a telefon. Hazavitte, kiszárította, és a legnagyobb meglepetésére sikerült bekapcsolnia. A telefonkönyvben szereplő "apa és"anya" konktakt segítségével sikerült kapcsolatba lépnie a tulajdonossal.

A történet érdekessége, hogy a férfi feleségének rokona él Ross-ban, ahol Jane is lakik, és ők ismerik is egymást. Erre szokták mondani: kicsi a világ.

A Samsung telefon kicsit lestrapált állapotban ugyan, de szerencsésen visszakerült a boldog gazdájához, miután megtette a 40 mérföldnyi utazását a Wye folyón egészen a Bristol csatorna tengerparti részéig. Bár a készülék üzemel, az akkumulátor már nem biztonságos, és a készülék se garantált, hogy sokáig húzza, viszont a pótolhatatlan telefonszámok és képek visszaszerzése nagy örömet okozott Jane-nek.

Mi ebből a tanulság? Ha beleesik a telefon a vízbe, ne adjuk fel rögtön!

[ ross-gazette.co.uk ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Bárónő 2016 már 03. 14:28  
Nincsenek pótolhatatlan telefonszámok, sem képek. ( Láttam erről egy kínai filmet. tanulságos volt.)

Merülőhelyek

Shelly Beach

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Suunto adatkábel

Ár: 6.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2022 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés