»» ««

Cápatámadásban eltűnt egy búvár

Külföld

A dél-afrikai Simon város közelében egy búvár eltűnt, miután megtámadta egy cápa. A baleset egy népszerű cápaetető showtól színhelyétől nem messze történt.

A 22 éves Henri Murray minden jel szerint cápatámadás áldozata lett, miközben Piet van Niekerk barátjával szigonnyal halásztak a Miller´s Point közelében.

Van Niekerk elmondta, hogy megpróbálta megmenteni Henrit, és rálőtt a szigonyával a cápára, de semmi hatása nem volt az állatra. Amikor utoljára látta barátját, az a nagy fehér cápa fogai között vergődött.
A város parti őrsége helikoptereket és gyorsnaszádokat küldött ki, miután befutott a vészjelzés, de nem találták meg a búvár maradványait.

Az utóbbi időben megszaporodott cápatámadások tovább erősítik azokat a nézeteket, miszerint a közelben folyó, népszerű ketreces cápaetetéses merülések hatására az állatok egyre inkább a zsákmányhoz kapcsolják a búvárokat.

A ketreces cápaetetésre szakosodott iparág képviselői, karöltve a helyi búváriparág képviselőivel tagadják, hogy a cápaetetéses mutatványukkal veszélyeztetnék, és kevésbé biztonságossá tennék Dél-Afrikát a turisták számára.

Ennek ellentmond, hogy a tudományos kutatások kimutatták, miszerint az etetés károsan befolyásolja a víz alatti élőlények szokásait, emiatt az Egyesült Államok, a Maldív szigetek, a Cayman szigetek és Egyiptom is megtiltotta a cápa- és haletetést a vizein.

[ CDNN ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dhonfanu

Maldives

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés