»» ««

A végső nyughely

Külföld

A norvégiai barlangban eltűnt finn búvárok hottestének kiemelését túl veszélyesnek ítélték.

Február 6-án tragikus baleset történt egy, a barlangi búvárok körében ismert norvég barlangban. Egy finn búvárcsoport hajtott végre merülést, ám ketten életüket vesztették a Plura rendszer egyik mélyebb szakaszán, a többieket pedig dekompressziós kamrában kezelték. A baleset után egyből elkezdték felmérni a lehetőségét annak, hogy az áldozatokat hogy hozzák a felszínre.

Mint arról a norvég televízió hírt adott, a helyi rendőrség úgy döntött, nem vállalnak kockázatot egy ilyen akcióval, így a két finn búvár teste a mélyben marad. A holttestek nagyjából 110 méteres mélységben vannak jelen pillanatban, ez önmagában is nagyon veszélyessé tenné ezt a merülést. Amikor a rendőrség tanácskozott a barlangi búvárokkal, kiderült, a járatok nagyon szűkek, egyszerűen nem lehetne biztonságosan megoldani a testek felszínre hozását, mondta el Mark Dougherty merülésvezető. Egy magányosan merülő búvár számára pedig túl nagy lenne a kockázatot, ezt nem lehet felvállalni,.

Így aztán a finn barlangi búvárok végső nyughelye a Pluragrottában lesz. A döntés racionálisnak látszik, ugyanis az ilyen merülések kockázatosak, egy ilyen során vesztette életét például Dave Shaw.

[ yle.fi ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tiran, Gordon Reef

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajok korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés