»» ««

Hat halottra bukkantak

Külföld

Elsüllyedt autóroncsokat fedeztek fel egy gyakorlatnak indult feladat során az Egyesült Államokban.

Az oklahomai hatóságok fedezték fel az évtizedek óta egy tó mélyén levő autóroncsokat, amelyek hat ember maradványait rejtették. A Foss Lake-ben levő autók a múlt század ötvenes és hetvenes éveinek megoldatlan eseteit zárhatják le véglegesen. Az egyik most feldezett autó egy Camaro, ami három 1970-ben eltűnt tinédzser esetében adhatja meg a választ a családok kérdéseire, míg az öregebb Chevrolet egy pár és egy velük együtt utazó harmadik személy ügyében lett fontos bizonyíték, akiket a hatvanas évek eleje óta kerestek. A sárral megtelt roncsokból először ki kell emelni a maradványokat az azonosításhoz, ami nem könnyű feladat, hiszen 4-5 évtizede a mélyben nyugvó autókról van szó.

Az autókra teljesen véletlenül bukkantak rá a rendőrség búváregységei, akik szonárral gyakorlatoztak éppen, amikor felbukkantak a gyanús körvonalak. Ezek után a búvárok visszatértek a helyszínekre és alá is merültek, majd kiemelték a roncsokat a vízből, és amit először megláttak bennük azok az emberi csontok voltak. Ezek után a búvárok tovább folytatták a keresést a tó mélyén, és egy koponyára találtak. A maradványokat a hatóságok tovább vizsgálják.

A rendőrségi szóvivő elmondta, először meg voltak róla győződve, hogy a tóba rejtett lopott autókat fedeztek fel, ám az emberi maradványok előkerülésével tragikus fordulatot vettek az események. A rég eltűnt emberek családtagjai legalább bizonyosságot kapnak szeretteik sorsáról. A Camaróban elhunytak hozzátartozói például még minden bizonnyal élnek, hiszen a három fiatal közül kettő 18, az egyik pedig csak 16 éves volt még a tragédia idején.

[ KBTW nyomán ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

San Francisco Maru

Micronesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 48m, látótáv: 25m felett

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoknagy rája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés