»» ««

Haditengerészeti tankert süllyesztettek el

Külföld

A New Jersey Department of Environmental Protection (DEP) május 17-én újra hadrendbe állított egy leselejtezett tengerészeti tankert - de most a természet megóvásáért vív csatát a hajó, mint mesterséges zátony.

- Jersey partjai egyike a legnagyszerűbb természetes erőforrásoknak és a gazdaság legfontosabb motorja - nyilatkozta Richard J. Codey kormányzó - Napjainkban a mesterséges zátonyoknak már mérhető gazdasági előnyük van. A "mesterséges zátony" programunk segítségével növelhetjük a búvárturizmust, segítjük a helyi halászokat de elsősorban új előhelyet teremtünk a tengeri élővilágnak. Segítségével biztosíthatjuk a következő generáció számára is a tenger kincseit.

Az elsüllyesztett tanker (név szerint "Helis") 100.000 dollárért került kisajátításra, két másik hajóval egyetemben. Az állam ez év végéig a másik két hajót is a tenger fenekére szándékozik küldeni. A DEP a három hajót a Jersey-i partok mentén akarja elsüllyeszteni, amelyek így a jövőben fontos szerepet fognak játszani a térség tengeri élővilága szempontjából, de gazdaságilag is sokat várnak tőle. A tervek szerint az általuk generált gazdasági bevétel a halászatot és a búvárokat figyelembe véve körülbelül 50 millió dollár lehet, de a teljes gazdaságot figyelembe véve akár 850 millió dollárra is rúghat.

A 170 láb hosszú tanker YO-153 néven futott és az U.S. Navy számára épül 1943-ban, élete végét a philadelphiai katonai kikötőben tengette. Miután megvásárolták, a DEP megtisztította minden káros és szennyező anyagtól, és a parti őrség segítségével a végső nyughelyére vontatták. A hajón a motortérnél ütöttek léket, így a víz lassan árasztotta el. Ez a roncs a 134-ik hajó, amit mesterséges zátonyként süllyesztettek el.

[ CDNN - NJDEP ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Erg Abu Hashish

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés