»» ««

Különleges vetélkedés

Külföld

Háborúban megsérült veteránoknak rendeztek víz alatti versenyt.

Mint Brandon Sipp, a sérült katonák egyike elmondta, ez az igazi természetes gyógyító terápia. Sipp és több más különleges alakulatban szolgált bajtársa komoly sebesüléssel tért vissza a háborúk valamelyikéből, és a rehabilitáció igazi kihívás számukra. Sipp szerint ez a program segíthet abban, hogy új életet kezdhessenek, ugyanis az átéltek után sokán nehezen találnak vissza a normális kerékvágásba, elveszettnek érzik magukat.

Ebben a különleges programban a művégtagot kapott veteránok egy hétvégén át gyakoroltak a víz alatti feladatokra, hogy végül részt vegyenek a harmadik alkalommal megrendezett Weeki Wachee Warrior Challenge versenyben. A búvárok víz alatti robogókkal igyekeznek minél gyorsabban végigmenni a pályán, amihez hasonlót a víz felett nem tudnának teljesíteni. Az egyik szervező, Lisa Mongy szerint ez a versengés igazán testhezálló feladat a sérült katonák számára, mert nagyon szeretnének ismét visszailleszkedni a civil világba, és úgy érzik, ez a kihívás valóban segít nekik abban, hogy új dolgokat tanuljanak.


Az egyik veterán, Sammy Lugo egyik lábát vesztette el Irakban, és nagyra értékeli a lehetőséget a részvételre. Úgy véli, ez az esemény arra sarkallja őket, hogy minél több mindent próbáljanak elérni a hétköznapi életben. Sok sebesült szenved a hazatérés után a sérülés utáni traumától, de egy ilyen alkalom jó arra, hogy egyszerűen csak kimozduljanak és jól érezzék magukat.

[ abcactionnews.com nyomán ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

La Punta (Costa Paradiso)

Italy (Italia)

1/1 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 4-10m , áramlás

speedboat-os megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés