»» ««

Kézzel etetik a beteg delfineket

Környezetvédelem

Idén márciusban az amerikai partoknál közel 80 barázdásfogú delfin vetette partra magát. A mentőcsapatok megfeszített tempójának köszönhetően több tucat állatot sikerült visszajuttatni a tengerbe, sokan mégis elpusztultak.

Néhány állatot sajnos képtelenek voltak újra mély vízbe juttatni, többen elpusztultak, néhányukat pedig egy Key Largo-ban található rehabilitációs központba szállították, ahol szakemberek felügyelete alatt önkéntesek segítettek az állatokon. Mivel a delfinek tengeri emlősök, tüdővel lélegeznek, ezért a légzőnyílásaikat folyamatosan a felszín felett kellett tartaniuk. Az állatorvosok E-vitamint fecskendeztek az állatok izmaiba, és infúzióval táplálták őket.
A központban a delfineket naponta háromszor vitaminos és gyógyszeres étellel, kézzel etetik - így próbálják meg az állatokat kellőképpen felerősíteni, hogy a tengerbe visszamehessenek.
Évente több ezer delfint és bálnát találnak a partra sodródva vagy a sekély vizekben ragadva. A partravetődés okát még nem sikerül egyértelműen azonosítani, több kutató szerint betegség, navigációs hiba, sőt, akár az emberi tevékenységek is okozhatják.
A barázdásfogú delfinek a fogaikon lévő ráncokról kapták a nevüket. Mivel ez nem igazán látható, sokszor összekeverik őket a palackorrú társaikkal. A többi delfintől eltérően, ezek az állatok nem rendelkeznek feltűnő púppal, rajaik főleg a mély vizeket kedvelik.
[ CNN ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Finolhoss

Maldives

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés