»» ««

Adásba kerültek a búvár utolsó pillanatai

Külföld

Ahogy arról már beszámoltunk, az ausztrál Dave Shaw utolsó, végzetes merülésén - amikor egy korábban szerencsétlenül járt búvár maradványait próbálta a felszínre hozni - egy videokamerát is vitt magával.

A kamera egy házi gyártású alumínium házban volt elhelyezve, aminek a több száz méternyi víz nyomását is el kellett viselnie. A készülék folyamatosan dolgozott a merülés alatt, rögzítve minden momentumot. Amikor a két testet néhány nappal a baleset után megtalálták, a  sisakra erősített kamera épségben került elő, miután több mint száz órát volt a víz alatt, közel 28 atmoszféra nyomásnak kitéve.

Az ABC csatorna a napokban bemutatta a teljes felvételt az Australian Story című éjszakai műsorában. A felvételeken látható ahogy a búvár belegabalyodik a vezetőkötélbe a barlang fenekén, és sikertelenül próbál kiszabadulni belőle. Amint azt már eddig is tudni lehetett, a búvár halálát ez okozta, illetve a kiszabadulási kísérlet közben a vérében megnőtt széndioxid mennyiség miatti mérgezés.
Shaw felesége, Ann Shaw elmondta, amikor fiatalon összeházasodtak, már tudta, a férje veszélyes hobbikat űz. Bármikor előfordulhatott, hogy egyszer valami előre nem látható dolog jön közbe, és soha nem tér haza.
"Sokan azt gondolják, David valami eszement veszélyes dolgot művelt, de én úgy hiszem, ez nem így van. Sosem jutottunk volna el a Holdra, vagy másztuk volna meg a Mount Everestet, ha nem lennének hozzá hasonló emberek. Soha nem akartam megváltoztatni." 
A baleset hivatalos magyarázata, előzményei

[ Underwatertimes ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Yongala Wreck

Australia

3/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 27m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelynagy rája teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés