»» ««

Üzenet a múltból

Külföld

Egy búvár 97 éve vízbe dobott palackpostát talált merülés közben.

Napjainkban ha valaki meg akar osztani egy kellemes élményt az ismerőseivel, akkor leggyakrabban az okostelefonjához nyúl, és posztol egy bejegyzést vagy egy fotót a Facebookon, a Twitteren vagy az Instagramon. Egy évszázaddal ezelőtt viszont egészen más módszerek voltak szokásban: például egy darab papírra felírták az üzenetüket, majd azt üvegbe zárva a tengeri hullámaira bízták. Így tett néhány detroiti fiatal is, miután szép napot töltöttek a St Clair tó északi oldalán, a Harsen's szigeten.

Erről persze elég kevesen tudhattak, ám Dave Leander profi búvár a St Clair River mélyén ráakadt az üvegre. Elmondása szerint feltűnt neki az aránylag vastag papír, amin egyértelműen írást látott, és ezért vette magához a palackot is, hiszen nem volt szokványos darab. Miután a felszínre emelkedett, óvatosan kiemelte majd kiszárította a papírt. Két fiatal lány írta, nem csak a nevüket, hanem a címüket is feltüntették: Detroitban laktak annak idején. 1915. június 30-án dobták a vízbe a palackot, hogy adják hírül az utókornak, milyen nagyszerűen érezték magukat Tashmoo-nál.

A búvár szerint azért maradhatott olvasható az írás, mert ceruzával írták, és ez kevésbé hajlamos az elmosódásra mint a tinta. Tehát Selina Pramstaller és Tilly Esper jól olvasható üzenete alapján a helyi múzeum elkezdhette a keresést, és igyekeznek felvenni a kapcsolatot a családtagokkal. A búvár ugyan talált már érdekes dolgokat a mélyben, de a legtöbb figyelmet ez keltette. A felesége viszont sokkal inkább értékelte azt a gyöngy nyakéket, aminek nem volt gazdája, így az övé lehetett.

[ michiganradio.org ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Sheer West

Egypt, Red Sea

1/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 3.3) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés